ABD'nin ateşkes (!) planına Ensarullah Hareketi'nden ret

ABD'nin ateşkes (!) planına Ensarullah Hareketi'nden ret

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Abdul Malik El-Ajri, Suudi koalisyonunun menfaatleri gözetilerek hazırlanan ateşkes planının kabul edilebilir bir tarafının olmadığını duyurdu.

ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Timothy Lenderking'in sunduğu ateşkes teklifini reddettiklerini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran El-Ajri, sunulan planın Suudi rejiminin sunduğu teklifle aynı olduğunu belirtti.

Lenderking'in Yemen'de giderek kötüleşen insani duruma doğrudan çare olacak maddeler dahil olmak üzere ülke çapında ateşkes için hazırladığı plan, Ensarullah Hareketi tarafından kabul edilmedi.

ABD'nin sunduğu ateşkes teklifinin Suudi koalisyonunun yararı gözetilerek hazırlandığına vurgu yapan El-Ajri, "Washington'un sunduğu ateşkes planı Riyad'ın lehinedir. Dolayısıyla Sana bu tür önerileri kabul etmeyecektir." ifadesini kullandı.

El-Ajri'nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Gerçek şu ki, ABD temsilcisinin öneri olarak adlandırdığı şey Suudi Arabistan'ın ateşkes şartlarıyla aynı. Lenderking bunu bilmelidir ki eğer bu tür öneriler kabul edilebilir olsaydı doğrudan Suudi Arabistan'ın teklifini kabul ederdik ve bunları anlatmak için Amerikan temsilcisine gerek yoktu." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.