ABD’nin hedef ve menfaatlerine ulaşma araçları değişebilir

ABD’nin hedef ve menfaatlerine ulaşma araçları değişebilir

​ABD’nin Suriye’den çekilme kararını değerlendiren Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, ABD’nin hedef ve menfaatlerine ulaşma araçlarının değişebileceğini vurguladı.

ABD'nin Suriye kararından sonra aşiret ve kabile liderleri dün Halep’e bağlı Azez ilçesinde düzenlenen toplantı ile bir araya geldi.

Suriyeli aşiretler ve kabilelerin liderleri, ülkede kurumsal bir yapıya kavuşarak, ortak hareket edilmesi için düzenledikleri toplantıda ülkelerinde emparyalist ABD başta olmak üzere hiçbir uluslararası ülkeyi ve PKK/PYD/YPG ile DEAŞ’ı istemediklerini ve artık huzur içerisinde doğup büyüdükleri topraklarında yaşamak istediklerinin mesajını verdiler.

Suriyeli aşiretler ve kabileler, "Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Meclisi Kongresi" adıyla 150 aşiretin lideri ve yaklaşık bin kişinin katılımıyla kurumsal bir çatı altında toplanarak bir araya gelirken, İLKHA’ya konuşan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, ABD'nin Suriye’den çekilme kararının ne anlama geldiğinin iyi okunması gerektiğini söyledi.

Suriye’de şartların, koşulların, konjonktürün ve güç dengelerinin artık çok değiştiğini belirten Ağar, bu değişimlerin olduğu bir coğrafyada ABD’nin mutlaka farklı eksenlerden, farklı etkiler üreteceğini, yine kendi hedef ve menfaatlerine ulaşmaya çalışacağını söyledi.

"ABD’nin hedef ve menfaatlerine ulaşma araçları değişebilir"

ABD'nin Suriye’deki hedef ve menfaatlerinden vazgeçmeyeceğine dikkat çeken Ağar, "Ama ABD’nin ortaya çıkan yeni fiili durumlara bağlı olmak üzere hedef ve menfaatlerine ulaşma araçları değişebilir. Bir diğer tarafıyla tabi önemli bir denklem, ABD içerisinde de belli ki bir güç ve nüfus mücadelesi var. ABD Savunma Bakanı Mattis’in istifası bunu açıkçası ispatlıyor. Şimdi bütün bunların hepsi birleşecek ve ortaya yeni bir formül çıkacak ve ABD bunu uygulayacak." dedi.

"ABD farklı eksenlerden kendi hedef menfaatlerine ulaşmaya çalışacaktır"

Ağar, "Ama ‘yeni bir evre’ şeklinde bir cümle de kuruldu. Şartlarda, koşullarda, konjonktürde ve güç dengelerinde değişimler var. Bu kadar değişimlerin olduğu bir coğrafyada açıkçası ABD mutlaka farklı eksenlerden farklı etkiler üretecek ve yine kendi hedef menfaatlerine ulaşmaya çalışacaktır. Mesele budur." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin konjonktür olarak büyük bir hassasiyet ile karşı karşıya kaldığını da dikkat çeken Ağar, bu hassasiyet ve dengenin bir şekilde mutlaka devletin üst kademesinde değerlendirileceğini, buna dair çözümlerin üretileceğini de sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler