ABD'nin Kudüs kararı Erzincan'da telin edildi

ABD'nin Kudüs kararı Erzincan'da telin edildi

​ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin sözde başkenti olarak ilan etmesinin ardından Türkiye’de ve dünyada birçok devlet tarafından yağan tepkilere Erzincanlılar da kayıtsız kalmadı.

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesinin organizasyonuyla Erzincan da “Kudüs Onurumuzdur” sloganıyla ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin sözde başkenti olarak ilan etmesine yönelik tepki mitingi düzenlendi.

Gencinden yaşlısına her kesimden vatandaşın katıldığı miting kapsamında Erzincan Belediye Başkanlığı önünden Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Mitinge akın eden vatandaşlar ABD aleyhinde çeşitli sloganlar atarak tekbir getirdiler.

Erzincan Belediye Başkanlığı önünde başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan tepki yürüyüşüne Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tepki yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi. Mitingde kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında ABD’nin Kudüs ile ilgili almış olduğu kararı tanımadığını belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kararı, şiddetle ve nefretle kınadığını kaydetti.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise konuşmasında, Kudüs’ün sadece Filistin için değil bizler için de kutsal olduğunu tüm dünyaya duyurmak ve zalimlerin yaptıkları zulümleri haykırmak için bir araya gelindiğini belirterek, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs bizim gözbebeğimizdir. Mescid-i Aksa bizim maneviyatımızın, tüm kutsiyetlerimizin harcıdır." diye belirtti.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler