ABD'nin Kudüs kararına Sivereklilerden tepki

ABD'nin Kudüs kararına Sivereklilerden tepki

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir araya gelen STK’lar, ABD’nin israil büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ve Fransa'nın Kur'an-ı Kerim ile ilgili küstah tavrına tepki gösterdi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, ABD’nin israil büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına ve Fransa'nın Kur'an-ı Kerim ile ilgili küstah tavrına tepki gösterdi.

Düzenlenen programa HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, Ak Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Halil Özer, ABD’nin israil büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kararına ve Fransa’da yayınlanan Kur’an-ı Kerîm’den bazı ayetlerin çıkarılması ile ilgili bildiriye tepki gösterdi.

“Filistinlilerin tek istedikleri, ümmetin, arkalarında durmalarıdır”

70 yıldır Filistin'deki zulmün devam ettiğine dikkat çekilen Özer, "Mescid-i Aksa ve Kudüs bugün esirdir. Filistin toprakları işgal altındadır. Gazze ve Batı Şeria'da kalanlar ise her türlü maddi ve manevi işkenceye maruz kalıyorlar, her gün şehit veriyorlar. Filistinli mücahitler, bütün imkansızlıklarına rağmen siyonistlere dünyayı dar ediyor. Ümmetin yüz akı Filistinli Müslümanlar mücadeleleriyle bize kıyam dersi veriyorlar. Filistinli Müslümanlar direniş destanı yazmaya devam ediyorlar. Tek istedikleri, ümmetin, arkalarında durmalarıdır. ‘Biz şehitlerimizin kanları ile, çektiğimiz acılara karşı sabrımız ile, ortaya koyduğumuz şanlı mücadele ile Allah'ın izni ile başarıya ulaşacağız’ diyorlar" ifadelerini kullandı.

“Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir”

ABD ve Siyonistlerin, hangi kararı alırsa alsınlar bu kararı tanımayacaklarını belirten Özer, "Bizde diyoruz ki; Kudüs İslam’ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize, Peygamber Efendimizin (Aleyhisselam) isra yürüyüşüne çıktığı, çevresi mübarek kılınan, peygamberler mirası bu beldeye sahip çıkma zamanıdır. Bugün Filistin halkının işgal altındaki topraklarına dönüşünün çok yakın olduğunu gür bir sesle haykırma günüdür." dedi.

Kur’an’ı Müslümanların elinden almadıkça başarılı olamayız”

Fransa’da yayınlanan ve Kur’an-ı Kerîm’den bazı ayetlerin çıkarılması talep edilen bildiriye de tepki gösterilen açıklamada, "Avrupa’nın, Kur’an-ı Kerîm rahatsızlığı, emperyalist işgale dur diyen nesillerin beslendiği yegâne kaynağın Kur’an-ı Kerim olduğunu çok iyi bilmesindendir. Yüzyıl önce İngiltere müstemleke bakanının ‘Kur’an’ı Müslümanların elinden almadıkça başarılı olamayız’ ifadesi bu son açıklamayla bir daha tekerrür etmiştir. İslam düşmanlarının Kur’an-ı Kerîm’e yönelik bu saldırılarına karşı, Müslümanların Kur’an-ı Kerîm’e sımsıkı sarılıp onu daha çok okumaya, daha çok anlamaya ve daha çok hayata geçirmeye çalışmaları gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.