ABD'nin, Menna ile Müslim’i istemediği iddiası!

ABD'nin, Menna ile Müslim’i istemediği iddiası!

Amerika’nın, Ulusal Koordinasyon Kurulu liderlerinden Heysem Menna ile PYD eş Başkanı Salih Müslim’in Cenevre-2 konferansına katılmasına karşı çıktığı bildirildi.

Suriye sorununa siyasi çözüm bulunmasını öngören Cenevre-2 konferansına iki hafta kala konferansa Suriyeli muhaliflerden kimlerin katılacağı konusundaki belirsizlik sürüyor.

ABD liderliğindeki Dostlar Grubu tarafından örgütlenip desteklenen Ulusal koalisyon adlı muhalif örgüt Cenevre-2 konferansına katılıp katılmama yönündeki kararı 17 Ocak’ta yapacağı toplantıda belirleyeceğini açıkladı.

Ulusal Koalisyon’un askeri kanadı olarak yapılandırılan Selim İdris komutasındaki Özgür Suriye Ordusu’nun var olup olmadığı tartışılırken, askeri alanda belirleyici olan hem el-Kaide bağlantılı gruplar hem de İslami Cephe adlı silahlı gruplar koalisyonu, Cenevre-2’ye karşı çıkıyor.

Suriye sorununun başından beri siyasi çözümü savunan Ulusal Koordinasyon Kurulu liderlerinin ise siyasi çözümün konuşulacağı Cenevre-2 konferansına katılımının Amerika tarafından engellendiği bildiriliyor.

Kurdpress haber ajansına demeç veren Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi liderlerinden Dr. Behzad İbrahim, “Kürtlerin katılımı konusunda görüş birliği bulunmuyor. Kürtlerin Cenevre-2’ye Ulusal Koalisyon çatısı altında mı katılacağı yoksa bağımsız Kürt partilerin de konferansa konuk edilip edilmeyeceği henüz belli değil” dedi.

PYD’nin de yer aldığı Suriye Kürtleri Yüksek Ulusal Konseyi Sözcüsü Ahmed Süleyman ise “bize ulaşan bilgilere göre Amerikalı yetkililer, PYD lideri Salih Müslim’in konferansa katılmasına karşı çıkıyor. Benim duyduğum kadarıyla Amerika’nın Suriye dosyasından sorumlu yetkilisi, Salih Müslim ile heysem Menna’nın isimlerinin üstünü çizmiş ve açıkça ‘Washington bu iki kişinin konferansa katılmasını istemiyor’ demiş” diye konuştu.

Ahmed Süleyman, ABD yetkilisi tarafından istenmeyen Salih Müslim ve Heysem Menna’nın konferansa katılmak için çeşitli uluslar arası çevrelerle ve bazı Amerikalı yetililerle görüşerek Amerika’nın bu konudaki fikrini değiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.