ABD'nin nükleer anlaşma şartına İran'dan tepki

ABD'nin nükleer anlaşma şartına İran'dan tepki

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Trump hükümetinin çekildiği nükleer anlaşmaya geri dönmek için şart koşan Biden yönetimine tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Trump hükümetinin çekildiği nükleer anlaşmaya geri dönmek için şart koşan Biden yönetimine tepki göstererek, "Amerikalıların nükleer anlaşmaya geri dönmek için şart koşması hiçbir anlam ifade etmiyor." dedi.

Zarif, "Bu konuda şart koşacak taraf biziz, çünkü onlar anlaşmadan geri çekildi ve şartları yerine getirmek zorundalar. Onlar herhangi bir bedel ödemeden ve önceki ABD hükümetinin bize verdiği zararları telafi etmeden süreci atlatmak istiyor. Kendileri de bunun mümkün olmayacağını iyi biliyorlar." İfadelerine yer verdi.

ABD'nin eski Başkanı Trump, İran ile küresel güçler arasında imzalanan Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmadan 8 Mayıs 2018'de ülkesini tek taraflı çekerek, İran'a yönelik yaptırımları geri getirmiş ve yeni yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise son günlerde düzenlediği basın toplantısında İran'ın anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirene kadar Washington'un bu konuda adım atmayacağını belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.