ABD’nin tehditkâr dilinin ana hedefi pazar kaybını önlemek

ABD’nin tehditkâr dilinin ana hedefi pazar kaybını önlemek

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, ABD'li işveren şirket Vectrus’un Türkiye’li 229 işçiyi işten çıkarma sürecini ve ABD yaptırımlarının ana hedefini değerlendirdi.

ABD'li işveren şirket Vectrus’un İncirlik Hava Üssü'nde çalışan 229 işçiyi hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkarmasına tepki göstermeye ve hukuki olarak işçilerin haklarını aramaya devam eden Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, bilir kişi raporunun işçilerin lehinde sonuçlandığını belirtti.

Hatırlanacağı üzere şubat ayında ABD'li taşeron şirket Vectrus, Adana İncirlik Hava Üssü'nde çalışan 890 işçiden 424'ünün, "ABD'nin, Suriye ve Irak'tan çekilmek istediği" gerekçesiyle işten çıkarılacağını Türk Harb-İş Sendikası'na 20 Ocak'ta bildirmiş ve işçilere 20 Şubat'a kadar süre vermişti. Sürenin dolmasına bir gün kala söz konusu şirket, Türk Harb-İş Sendikası'na 229 kişiyi işten çıkardığını bildirmişti.

Mühendis, itfaiye eri, marangoz, aşçı, temizlik görevlisi gibi askeri üsteki her alanda çalışan vasıflı işçilerin çıkarıldığını dile getiren Akalın, “Adana’da işsizlik tavan yapmış bir durumdayken, her geçen gün işsiz kalanların artması da iyi bir tablo oluşturmuyor.” şeklinde konuştu.

Sendika olarak ABD’yi çok iyi tanıdıklarını da vurgulayan Akalın, "ABD ülkemizin müttefiki olmakla birlikte, ambargo ve yaptırımlarla bizi yüz yüze bırakıyor. ABD’nin bu tutumu süregelen bir durumdur. İşçilerimizin çıkartılması siyasi bir sebep midir? Bu, siyasilerimizin taktirindedir.” dedi.

“ABD, bizim coğrafyamızda güçlü bir devlet istemiyor”

Emperyalist ABD’nin sert ve saldırgan tutumunun ana sebebinin, Türkiye’nin bağımsız ve güçlü olmasını istememesi olduğunu aktaran Akalın, “ABD, kendi imkanlarıyla ayakta durabilen, yerli ve milli silahlar üretebilen ülkelerin olmasını istemiyor. S-400 yaptırımı da bu yüzdendir. Bizim bir başka ülkeyle de müttefik olmamızı istemiyor. ABD, her alanda onlara bağımlı kalmamızı ve bizi daha kolay kontrol etmeyi amaçlıyor. ABD, bizim coğrafyamızda güçlü bir devlet istemiyor.” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin tersane ve diğer askeri fabrikalarda kendi imkanlarıyla ürün elde etmesinin, ABD yaptırımlarının artmasına sebep olduğunu söyleyen Akalın, “ABD yaptırımlarının yersiz ve tutarsız olduğunu düşünüyorum. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de zorlukların üstesinden gelebiliriz.” şeklinde konuştu.

“ABD ülkemizi ve ülkemizin silah satacağı diğer ülkeleri kaybetmek istemiyor”

Normal şartlarda insanın doğası gereği yanında bulunan kişiyi ya da kurumu desteklemesi ve onun güçlü olmasını istemesi gerektiğini söyleyen Akalın, “Fakat maalesef ulusal arenada bu iş böyle yürümüyor. Coğrafyamızda savunma sanayi üzerine ABD’nin çok büyük bir pazarı var. Birçok ülkeye silah satışı yapıyor. Türkiye savunma sanayisinde kendini geliştirmeye başladı. ABD ülkemizi ve ülkemizin silah satacağı diğer ülkeleri kaybetmek istemiyor. Türkiye bu hızla giderse, ABD’nin bölgedeki pazarına ortak olacak. Aslında bize yönelik yaptırımların ve tehditkâr dilin ana nedeni budur. ABD, kendisinden bağımsız hareket eden ülkeleri istemez.” diye ifadeler kullandı.

Konuşmasını, “Bu bölgede sesimiz olan İlke Haber Ajansı’na özellikle teşekkür ediyorum. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum.” diyerek bitiren Akalın, sendika olarak her türlü haksızlığın karşısında olacaklarını ve hak ihlallerinin olmaması için çabaladıklarını bildirdi. 


ABD’nin tehditkâr dilinin ana hedefi pazar kaybını önlemek

ABD’nin tehditkâr dilinin ana hedefi pazar kaybını önlemek

ABD’nin tehditkâr dilinin ana hedefi pazar kaybını önlemek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler