ABD'nin üs masrafları Katar'dan!

ABD'nin üs masrafları Katar'dan!

Katar’da bir askeri üs inşa etmek Amerikalıların öncelikleri arasında değildi. Ancak Şeyh Hamad Amerikalılara bütün masraflarını karşılayacağını...

Arap Birliği'nin eski başkanı Amr Musa, Katar Emiri Prens Şeyh Hamad bin Halife El Sani'nin şayet Amerika Katar'a daha fazla askeri üs kurmak isterse bunların tüm masraflarını ödemeye hazır olduğunu söylediğini ileri sürdü. Amr Musa bu teklifi Londra'da Arapça yayımlanan El Hayat gazetesi ile yaptığı röportajda açıkladı.

Musa, “Şeyh Hamad bin Halife Katar'ın gerçek gücüdür ve Şeyh Hamad bir Casim ona yardım eder. Prens ülkenin işlerini iyi idare eder ve can alıcı kararları kolaylıkla alır.”, dedi.

Amr Musa, “O korunmayı düşündüğünde gördü ki sadece Amerikalılar bunu sağlamayı istiyor ve burada Amerikan ordusunun olmasını düşündü. Ne var ki, Katar'da bir askeri üs inşa etmek Amerikalıların öncelikleri arasında değildi. Ancak Şeyh Hamad Amerikalılara bütün masraflarını karşılayacağını söyledi. Şimdi o güvenlik içinde ve ileri doğru bir adım attı.”, diye ekledi.

Katar petrol ve gaz zengini Fars Körfezi'ndeki en büyük Amerikan üssüne ev sahipliği yapıyor.

Katar'ın başkenti Doha'nın batısında yer alan El Udeyd Hava üssü Amerikan personeline ev sahipliği yapıyor ve yardım ediyor. Bu üs Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı karargahlarına, Amerika Birleşik Devleleri Hava Kuvvetleri Merkezi karargahlarına, No 83 Amerikan Yurtdışı Sefer Hava Kuvvetleri Grubu RAF karargahlarına ve USAF'ın Yurtdışı Hava Seferi Kanadı karargahlarına merkez sağlıyor.

Bu üslerde 10 binden fazla Amerikan askeri bulunuyor.


isra haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.