Abdulhamid Han’ı anlamak her şeyi anlamaktır

Abdulhamid Han’ı anlamak her şeyi anlamaktır

Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen programa katılan Tarihçi- Yazar Mustafa Armağan, Abdulhamid Han’ı anlamanın her şeyi anlamak olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilciliği tarafından Midyat Fen Lisesi Konferans salonunda düzenlenen  programda konuşan “Abdulhamit'in Kurtlarla Dansı” adlı kitabın yazarı Mustafa Armağan, Osmanlı Sultanı Abdulhamit Han'ın (II. Abdulhamid) masonlar tarafından tahttan indirilene kadar ki mücadelesinden kesitler aktardı.

Abdulhamid Han’a Avrupa ve Yahudiler tarafından “Kızıl Sultan” adının verildiği ve tarih kitaplarında gerçeklerin aksine bir şahsiyet ortaya konulduğuna dikkati çeken Armağan, Necip Fazıl’ın deyimiyle Abdulhamid Han’ı anlamanın her şeyi anlamak olduğunu belirtti.

Armağan, " Necip Fazıl ne diyor? 'Abdulhamid Han’ı anlamak her şeyi anlamak olacaktır.' Acaba burada ne demek istiyor. Ona bakalım. Ustad bu cümleyi niye kuruyor. Olayların aslını öğrendiğimiz vakit ne demek istediğini anlıyoruz. Peki, ne anlamamız gerekir. Bu toprakların aslına, özüne ve doğru kimliğine dönülmesi için Sultan Abdulhamid Han bir bakıma bir koçbaşı ve öncü kişilik gibi okunmalı. Çünkü bizi aslımızdan, neslimizden, kendimizden ve kimliğimizden uzaklaştırmak isteyen bir dalga Tanzimat’tan itibaren başladı ve bizi batının peşine takılan bir kuyruk gibi dünyaya hükmeden bir devletin yönetici ve tebaasını batının kulu ve kölesi yapan bir mücadelenin içine girdiler ve bunda başarılı oldular. Batı da aynı şekilde bu şerefli milletin önüne, develerin önüne konulan merkep(batı)  gibi kondu ve onun peşinden gitmemiz istendi. Biz ki anlı şanlı develer(!) idik onun peşinden gidecekmişiz onun gibi olacakmışız. Bir de o üstümüze çıkacak. İşgal edip sömürecek bizi yine onu alkışlayacağız. Bu isteniyor bizden… İşte bu bizim onurumuza dokunuyor. Dokunmuyor mu? Benim onuruma dokunuyor. Ülkemizi işgal eden ve sömüren onlar .”diye konuştu.

“Yerli otomobil yaptırmamak için oynamadıkları oyun kalmadı”

Yerli otomobil hakkında konuşan Armağan, “Hala işte bakın. Yerli otomobil. Yapılmasın, bilmem şu olmasın, bu olmasın diye yerli ve dışarıdaki işbirlikçileri feveran ediyor. Niye çünkü rant kapıları kapanıyor. Bunu yaptırmamak için 60 sene bu millete oynamadıkları oyun kaldı mı? İşte 60 sene önce bir otomobil yapalım dediler. Bunu nasıl sabote ettiler. Ve ben bir Sanayi  ve Teknoloji Bakanlığı toplantısında kendi kulaklarımla duydum. Bir sanayicimiz (şimdi öldü). Çıktı dedi ki: -Tayyip Bey’e söyleyin! Yerli otomobilden vazgeçsin! Yoksa çok büyük israf olacak. Kaynaklarımız harcanacak. Ne Japonlar’dan hızlı araba yapabiliriz. Ne Almanlar’dan sağlam ve Amerikalılardan daha iyisini yapabiliriz, bu adam bir sanayici. Ve Yahudi kökenli. Mantık bu. Biz batıya endeksleneceğiz. Kuyruğuna takılacağız, o bize ne uygun görürse onu yapacağız. Biz ki şanlı bir milletin evlatları. Bu muameleye razı olmayacaktı. Olmadığının da en büyük alameti Sultan Abdulhamid Han’dır.  Görün bakın tarih tekrar ediyor. Ama biz ders alırsak tekerrür etmeyecek inşallah. Bu 15 Temmuz’da tarihten ders aldığımızı anlamaya başladık. Bu büyük bir dönüm noktası” diye konuştu.

“Onu anlarsak bugünleri çözeriz” 

Abdulhamid Han’ın bir darbe sonrası tahta geçtiğini ve ancak 5 yıl sonra dizginleri ele alabildiğini ve 33 yıllık dönemde eğitim, bilim, demiryolu ve iktisadi alanlarında büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Armağan, Abdulhamid Han’ın mason, ermeni ve hain işbirlikçilerinin eliyle uğradığı suikast ve tahttan indirilmesi sürecini anlattı.

Armağan konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

“Sultan Abdulhamid tahttan indirildikten sonra mahkeme kurulmasını istedi. Ama kabul etmediler. Ve onu sürgüne gönderdiler. Bir Yahudi'ye kiracı yaptılar. Çünkü Abdulhamid Han’ın onların gerçek yüzlerini bildiğini biliyorlardı.  Ve bunların gerçek yüzü daha sonra ortaya çıkmıştır. Ve bunların hepsi tarihe yazılmıştır. Buradan Abdulhamid Han’ı neden kötülediklerini anlayabiliyoruz. Ve bizimde bu şekilde şimdi nasıl davranmamız gerektiğini anlayabiliyoruz. Necip Fazıl’ın dediği gibi ; Abdulhamit’i doğru bir şekilde anlamak her şeyi anlamak olacaktır. O sadece bir padişah değil, o bu günümüzü de anlamak için bir anahtar. Onu anlarsak bugünleri çözeriz. 15 Temmuz niye o günde yapıldı. Çünkü 15 Temmuz Kudüs’ün Haçlılar tarafından işgal tarihi. 15 Temmuz tesadüf değildi. Tarih üzerinden ne hesaplar ve kodlamalar peşinde olduklarını görelim. Bunların gerçek yüzlerini görelim. Mücadeleye devam edelim. Allah ve Resulünün yolundan gidenleri ve onları sevenleri sevelim. ”Program sonrası Armağan, okuyucuların kitaplarını imzaladı.

Programa; Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Savur İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, AK Parti Midyat İlçe Başkan Vekili Atilla Yarış, Azim-Der yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Bir Sen Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Yücel, Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, öğretmenler, yazarın okuyucuları ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.