Abdulkadir Molla'nın idamı ertelendi

Abdulkadir Molla'nın idamı ertelendi

Bangladeş Temyiz Mahkemesi, Cemaat-i İslami Lideri Molla'nın idam cezasının gözden geçirilmesi talebini değerlendirmeye başladı.

BANGLADEŞ - Bangladeş Temyiz Mahkemesi, Cemaat-i İslami Lideri Molla'nın idam cezasının gözden geçirilmesi talebini değerlendirmeye başladı.

 

Bangladeş`te Temyiz Mahkemesi, Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla`nın avukatlarının, müvekkillerine verilen idam cezasının yeniden gözden geçirilmesi talebini değerlendirmeye başladı.
Molla`nın avukatları, Bangladeş hükümetinin, gerekli tüm yasal işlemleri tamamlamadan müvekkillerini idam etmek için hazırlık yaptığını belirterek, infazın ertelenmesi için dilekçe vermişti.

 

Bangladeş`in en büyük İslami partisi olan Cemaat-i İslami`nin genel sekreter yardımcılığını yürüten Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi`ne başvurmuştu. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi`nin hükmünü onayan Temyiz Mahkemesi, 17 Eylül`de Molla`ya verilen ömür boyu hapis cezasını idama çevirme kararı almıştı.

 

Bir kişi hayatını kaybetti
Bu arada polisin, ülkenin güneyindeki Feni kentinde Molla`ya verilen idam cezasını protesto eden Cemaat-i İslami yanlılarına ateş açması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.