Abdülkadir Molla'nın oğlu: Babamın son isteğini yerine getiremedik

Abdülkadir Molla'nın oğlu: Babamın son isteğini yerine getiremedik

Bangladeş'te dün akşam idam edilen Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın iki şeyi çok istediği ancak bunların yerine getirilemediği açıklandı.

İslami Cemaati liderlerinden Molla'nın 6 çoçuğundan biri olan Cemil, babasının idamıyla ilgili soruları yanıtladı. Cemil, babası idam edilirken yaşadıklarını şöyle anlattı:

OĞULLARININ CENAZE TÖRENİNE KATILMASINA İZİN VERMEDİLER

''Kardeşlerim ve amcamla beraber dün akşam idam esnasında gözaltına alındık. Kısa bir süre sonra serbest bırakılmamıza rağmen babamın son arzusunu yerine getirmek için geç kalmıştık. Polisler babamın cenazesini gömülmek üzere köye götürdüler. Köye gitmek için hazırlandık fakat binanın arka kapısından çıkarken polis kardeşimi gözaltına alarak müdahale etti. Cenaze törenine gitmemize izin vermediler.''

SON İSTEĞİNİ YERİNE GETİREMEDİK

Hasan Cemil, babalarının son isteğini yerine getiremediklerini, cenazesini de göremediklerini vurguladı.

Abdülkadir Molla'nın oğlu Cemil, ''Babamın son isteği, umrede kullandığı ihrama sarılarak gömülmek ve cenaze namazını oğullarından birinin kıldırmasıydı. Cenaze merasimine baskılardan dolayı gidemedik. Babamızı son bir defa göremedik. Yetkililer cenazeyi defnetmek için sadece amcama izin verdi. Biz zorla cenazeden uzak tutulduk'' dedi.

İDAMI MEDYADAN ÖĞRENDİK

Yaşadıkları karşısında sabrettiklerini ifade eden Cemil, Bangladeş hükümetinin Müslümanların güçlenmesini durduramayacağını söyledi. Hükümetin kendilerine baskı yapmaya devam ettiğini kaydeden Cemil, şöyle konuştu:

''Babamızın cenazesinin fotoğraflarını görmemize rağmen annem ve kardeşlerimle metanetimizi koruyoruz. İdamdan önce bizi hapishaneye çağırdılar ama idamla ilgili hiçbirşeyden bahsetmediler. İdam hakkında soru sormamıza rağmen bize bir şey söylemediler. Babamla 5 dakika görüştük. Görüştükten sonra eve döndük. Babamızın idam edildiğini medyadan öğrendik.''

İdam kararının infaz edilmesinin ardından ülke genelinde birçok gösteri düzenlendiğini ve gösterilerin devam ettiğini belirten Cemil, birçok insanın öldürüldüğünü söyledi. Bu olaydan sonra "İslam'ın ülkede daha barışçıl yollarla hakim olacağını" ifade eden Cemil, ülkedeki adalet sisteminin de düzeleceğini umduklarını kaydetti.

BİZLER DE ŞEHİT OLMAK İSTİYORUZ

Abdülkadir Molla'nın önemli bir lider olduğu için hükümetin kendisinden korktuğunu dile getiren Cemil, bu yüzden idam kararı verildiğini söyledi. Babasının hiçbir suçu olduğuna inanmadıklarını belirten Cemil, ''Babamın asılmasına doğru işleyen bütün sürecin yanlış oluğunu biliyoruz. Bizler de babam gibi şehit olmak istiyoruz. Sadece ben değil birçok insan da aynı yolda gitmek istiyor. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. İslamın ülkede tesis edilmesi için kararlılığımız hiçbir zaman bitmeyecek. Molla bundan sonra İslami hareket için manevi bir lider olacaktır'' ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK KARDEŞİM AĞLIYOR

Kararlılıklarından hiçbirşey kaybetmediklerini belirten Cemil, ''Kardeşlerimin hepsi benim gibi metanetli ama bir tek küçük kızkardeşim ağlıyor. Onlara sabırlı olmalarını öğütlüyorum. Bangladeş'te bizim durumumuzdan çok daha kötü durumda olan Müslümanlar var. Evimizin etrafında polisler var. Babama göre son hükmü verecek olan Allah'tır. Biz de onun gibi düşünüyoruz. Korkmuyoruz'' şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler