Abdullah Bin Abbas Cami'sinin açılışı yapıldı

Abdullah Bin Abbas Cami'sinin açılışı yapıldı

Köylüler ve hayır sahiplerinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Abdullah Bin Abbas Cami'sinin açılışı yapıldı.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesine bağlı olan Yaytaş Mahallesi'nde, köylüler ve hayır sahiplerinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Abdullah Bin Abbas Cami'sinin açılışı, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın yaptığı duanın ardından gerçekleştirildi.

Caminin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Öncelikle bu camiye sahabe ismi vermenizden dolayı size çok teşekkür ediyorum. Allah sizi Abdullah Bin Abbâs'a, onun hocası, onun üstadı ve hepimizin Efendisi Peygamberimize komşu eylesin. O'nun ahlakıyla ahlaklanan nesiller yetiştirmeye muvaffak eylesin. O'nun ismini koyduğunuz ve ona değer verdiğiniz için Allah da sizin değerinizi yüceltsin, onun izinden giden sahabe nesli olan bir nesil yetiştirmeye muvaffak eylesin." dedi.

"Camilerimiz dolmadıkça, çocuklarımızın sesleri oralarda yankılanmadıkça anlam ifade etmiyor"

Dua edilmesinin ardından konuşan Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi, "Caminin yapılmasında köy halkımızın büyük emekleri oldu. İnşallah camimizin bundan sonraki eksiklerini biz tamamlayacağız. Güzel bir eser olmuş.  Biz, ne kadar güzel camiler imar etsek de camilerimiz cemaatle dolmadıkça, çocuklarımızın sesleri oralarda yankılanmadıkça ve hanımlarımızın nezaketi orada olmadıkça bir anlam ifade etmiyor." ifadelerini kullandı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler