ABD'ye giden SDG heyetine destek taahhüdü

ABD'ye giden SDG heyetine destek taahhüdü

Beyaz Saray yetkilileri Washington'u ziyaret eden PKK'nin kontrolündeki Suriye Demokratik Meclisi (SDM) heyetine, destek sözü verdi.

PKK'nin kontrolündeki Suriye Demokratik Meclisi (SDM) Eş Başkanı İlham Amed, Başkanlık Konseyi üyesi Bassam Sakr, örgütün Washington temsilcisi Sinem Muhammed, Cezire Bölgesi Yürütme Konseyi Eş Başkanı Nazira Goriye ve Deyrizor Özerk Yönetim Eş Başkanı Gassan el Yusuf'un yer aldığı PKK'li heyet, Washington'da ABD Başkanı Joe Biden'ın ekibiyle görüştü.

Beyaz Saray yetkilileri görüşmelerde işbirliği taahhüdünü yineledi.

SDM'nin internet sitesinde görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Beyaz Saray'daki görüşmede SDM heyeti, ABD yönetiminin üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi. ABD tarafı SDM'ye, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bölgelerindeki Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) olan desteğini vurguladı. Görüşmede ayrıca Suriye'nin durumuyla ilgili birçok önemli meseleye ve on yıldan uzun süredir devam eden krize siyasi çözüm bulma yollarına değinildi" ifadeleri kullanıldı.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi ve Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Uluslararası Terörizm Alt Komitesi üyesi Bradley S. Schneider gibi ABD Kongresi'nin önde gelen üyeleri ile SDM heyeti arasında görüşmelerin gerçekleştiği aktarılan açıklamada, "Görüşmeler olumluydu. Bu görüşmelerde Washington'un SDM'ye olan desteği dile getirildi ve SDG'nin terörizmle mücadelesinden övgüyle söz edildi. Aynı zamanda ortaklığın devam edeceğini vurguladılar" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.