"Abim serbest bırakılsın"

"Abim serbest bırakılsın"

Elazığ'ın Palu ilçesi Burgudere (Ekrek) Köyü mevkiinde PKK tarafından kaçırılan Yüksel Akarsu'nun yakınları, Akarsu'nun serbest bırakılmasını istedi.

BİNGÖL - Elazığ'ın Palu ilçesi Burgudere (Ekrek) Köyü mevkiinde bir hafta önce PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen, Yüksel Akarsu'nun (36) ailesi İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesine başvurdu.


Olaydan bir hafta sonra İHD Bingöl Şubesine başvuruda bulunan Yüksel Akarsu'nun kardeşi Mahmut Akarsu ve amcası Cemal Akarsu, çözüm süresinde PKK'nın böyle bir girişimde bulunmasına akıl erdiremediklerini belirttiler.


Ağabeyinin Burgudere Köyü mevkiinde orman kesimi yapan 14 işçi ile birlikte PKK tarafından kaçırıldığını belirten Mahmut Akarsu, işçilerin olaydan yaklaşık 3 saat sonra serbest bırakıldığını, ancak ağabeyinin halen PKK'nın elinde olduğunu ifade etti.


Ağabeyinin evli ve 3 çocuk sahibi olduğunu ifade eden Akarsu, "Ağabeyimden bir haftadır haber alamıyoruz. Can güvenliği olup olmadığını da bilmiyoruz. Ailesi perişan durumdadır. Ağabeyimin biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.


''Barış sürecinde bunun olmaması gerekir''
Çözüm sürecinde böyle bir hadisenin yaşanmaması gerektiğini belirten amca Akarsu ise, "Silahların sustuğu bir dönemdeyiz. Barış görüşmeleri yapılırken PKK'nın gerçekleştirdiği bu hadise son derece üzücüdür. Yeğenim serbest bırakılmasını istiyoruz. Herkesi elinden geleni yapmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.


Ailenin başvurusunu alan İnsan Hakları Derneği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nihat Aksoy, çözüm sürecinde bu tür hadiselerin yaşanmasının son derece talihliksiz olduğunu söyledi.


Akarsu'dan bir haftadır haber alınamadığını ve ailenin son derece endişeli olduğunu belirten Aksoy, "Olaydan sonra Yüksel Akarsu'dan bir daha haber alınamadı. Can güvenliği olmayan Akarsu'nun biran önce bırakılmasını istiyoruz. Kişi ve can güvenliği bizim için kutsaldır" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.