Açığa alınan öğretmenlerin belirsizliği acilen giderilmeli

Açığa alınan öğretmenlerin belirsizliği acilen giderilmeli

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, açığa alınan öğretmen ve eğitim çalışanları ile ilgili belirsizliğin acilen giderilmesi gerektiğini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, yaptığı açıklamada, eğitim-öğretim hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için açığa alınan öğretmen ve eğitim çalışanları ile ilgili belirsizliğin acilen giderilmesi gerektiğini belirtti.

Görevden uzaklaştırılan bir kısım öğretmen hakkında belirsizliğin sürdüğünü söyleyen Ergin, "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY mensuplarının kamu görevinden uzaklaştırılması sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan komisyon çalışmaları sonucunda 672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılma işlemleri gerçekleştirilmiştir. Haklarında açığa alma/görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmasına rağmen kamu görevinden çıkarılmayan bir kısım eğitim çalışanı da halen açıkta olup bunların büyük kısmı hakkında hâlihazırda herhangi bir inceleme veya soruşturma yapılmamıştır. Daha sonra da haklarında yapılan inceleme ve soruşturma ile terör örgütleri ile ilişkileri olduğu iddiası ile bir kısım öğretmen görevden uzaklaştırılmıştır." dedi.

Öğrencileri öğretmensiz bırakmayacak tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Ergin, "Bakanlığın yaptığı bu çalışmaların yanında valiliklerde kurulan komisyonlar marifetiyle de açığa alma/görevden uzaklaştırma işlemleri yürütülmüş, ancak bu işlemlerin ve belirlenen kıstasların birbirinden çok farklı uygulamalar olduğu, iller arasında bir uygulama birliğinin bulunmadığı gözlemlenmiştir. Hatta açığa alınma işlemi gerçekleştirilmemiş kamu çalışanları için bile bir takım idari tedbirlerin yürütüldüğü belirlenmiştir. Eğitim-öğretim hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için öğrencileri öğretmensiz bırakmayacak tedbirlerin ivedilikle alınması gerekmektedir. Tek bir insanın bile mağdur olması suçun ve suçlunun cezalandırılması sürecini sekteye uğratacak ve kamu vicdanını yaralayacaktır." diye konuştu.

Açıklamanın devamında Ergin, şunları söyledi: "Nitekim Millî Eğitim Bakanlığınca Tunceli ilinde çalışan ve haklarında görevden uzaklaştırma kararı verilen 504 öğretmen ve kamu çalışanından 419’u valilik açıklamasında yer aldığı haliyle ‘eğitim-öğretime verilen önem ve eğitim öğretimin aksatılmaması’ gerekçesiyle görevlerine iade edilmiştir. Bu hassasiyetin Türkiye genelindeki eğitim-öğretimin aksamaması için de gösterilmesi gereklidir. Bu doğrultuda haklarında açığa alınma/görevden uzaklaştırma işlemi tesis edilen öğretmenlerden haklarında herhangi bir adli soruşturma/kovuşturma ve/veya idari soruşturma/inceleme yürütülmeyenlerin görevlerine iade edilmesi, masumların daha fazla mağdur edilmemesi, eğitimin verimliliği ve devamlılığı açısından elzemdir."

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler