Açık alanda sigara içme yasağına ilk gün tam olarak uyulmadı

Açık alanda sigara içme yasağına ilk gün tam olarak uyulmadı

​İçişleri Bakanlığı'nın 81 İl Valiliğine gönderdiği Coronavirus ek tedbirleri kapsamında yer alan "açık alanda sigara içme yasağına" ilk gününde uymayanlar olduğu gibi yasaktan habersiz olanlar da vardı.

İçişleri Bakanlığı, sigara içenlerin maskelerini çenelerinin altına indirmelerinin oluşturduğu risk nedeniyle halkın yoğun bulunduğu cadde ve sokaklar ile ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içilmesini yasakladı.

Genelgede, Coronavirus salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla yürürlüğe konduğu belirtilen sigara yasağı, ilk gününde istenilen düzeyde olmadı.

Sigaranın sağlığa zararının inkâr edilmez olduğunu belirten vatandaşlar kadar pandeminin sadece sigarayla önlenemeyeceğini söyleyenler de oldu.

Çay bahçelerinde ve kalabalık alanlarda kimi tiryakilerin sigara içmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Sadece Coronavirus için değil sigaranın her daim içilmemesi gerektiğini belirten Abuzer Kırmızı "Sigara hakkında birçok hüküm var, biliyorsunuz. Toplumun ve gençliğin geleceği için zararlı alışkanlıkların kısıtlanmasında fayda görüyorum. Bu yasağı birden toplumun tamamına yaymak ilk etapta toplum tarafından hoş karşılanmayabilir. 'Ben bu sevdadan vazgeçmem.' diyen gençler ve kişiler olabilir ama toplumun sağlığını koruyabilmemiz için sigara ve benzeri alışkanlıklardan uzak durmamız gerekiyor." dedi.

Yasağın uygulanabilirliğinin sağlanması için Avrupa menşeli sigaraların da ülkeye girişinin yasaklanması gerektiğini belirten Mehmet Bilir "Coronavirus'ün yayılmasının önlenmesinin sadece sigara yasağıyla sınırlandırılmaması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mız Covid-19 nedeniyle Türkiye genelinde dışarıda sigara içilmesini yasaklamış. Bu yasaklardan önce Covid-19'dan daha tehlikeli olan şeyler var, önce onları engellemesi gerekiyor. İnsanlar eğer sadece sigarayla virüsü bulaştırıyorsa o zaman nefeste almasınlar." ifadelerini kullandı. 


Açık alanda sigara içme yasağına ilk gün tam olarak uyulmadı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler