Açlık grevindeki esirlere destek gösterisi düzenlendi

Açlık grevindeki esirlere destek gösterisi düzenlendi

Esir aileleri ile resmi ve sivil kurumların temsilcilerinden oluşan Filistinliler bugün Nablus'ta açlık grevindeki esirlere destek için gösteri düzenledi.

Kent merkezindeki Şehidler Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteriye Filistinli grupların temsilcilerinin yanı sıra esir aileleri ve çocukları katıldı.

Nablus vilayetindeki Esirlere Destek Ulusal Komitesi'nin çağrısıyla düzenlenen gösteriye katılanlar, uluslararası toplumdan üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini, esirleri savunarak işgal rejimini idari hapis cezalarına son vermeye zorlamasını istedi.

Komite adına konuşma yapan Mahir Harb, gösterinin amacının işgalcilerin Filistinli esirlere yönelik ihlallerine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

İşgalcilerin yılbaşından bu yana binden fazla Filistinliyi alıkoyduğunu bildiren Harb, esirlerin ağır baskılara maruz kaldıklarını belirtti.

Harb, esirlerin ve özellikle hasta olanların desteğe ihtiyaçları olduğunu, işgal rejimi zindanlarında çektikleri sıkıntıların kamuoyuna aktarılması gerektiğini ifade etti.

Esirlerden birçoğunun açlık grevinde olduğunu hatırlatan Harb, işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerin mücadelelerine destek için ulusal birliğin sağlanmasının önemine işaret etti.

İşgal rejimi zindanlarında idari hapis cezalarıyla tutulan 750 esir olduğunu açıklayan Harb, Kızılhaç başta olmak üzere uluslararası kurumları esirleri korumak üzere harekete geçmeye davet etti.

Gösteriye katılanlar esirlerin fotoğrafları ve Filistin bayrakları ile serbest bırakılmalarını isteyen pankartlar taşıdı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.