Adalet Bakanı Gül evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti

Adalet Bakanı Gül evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti

​Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin kararlı mücadelesi devam ediyor.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

Ailelerle sohbet edip dertlerini dinleyen Gül, nöbet tutan annelerle birlikte basın mensuplarına açıklama yaptı.

Annelerin haklı feryatlarının daha yüksek sesle duyulması için onlara her türlü desteği verdiklerini anlatan Gül, 14-15 yaşındaki çocukların PKK tarafından dağlara kaçırıldığını belirterek "Çocuk istismarından bahsedenler, burada en büyük çocuk istismarı var!. Kadına şiddet diye ortalığı ayağa kaldıranlar, bir kadına yapılan en büyük şiddet evlatlarından ayrı kalması değil midir? Yine insan hakları savunucuları, bir annenin evladından ayrı kalması en büyük insan hakları ihlali değil midir?" dedi.

Uluslararası kuruluşları, samimilerse bu feryadı bu çığlığı duymaya davet ediyorum"

Çocukların 14-15 yaşlarında kaçırılmasının, dağa çıkartılmasının insan hakkı ihlali olduğunu vurgulayan Gül, uluslararası kuruluşlara seslendi.

Gül, "Nerede dünyada insan hakları savunucuları, uluslararası insan hakları kurumları? Burada bir insan hakları ihlali, zulüm ortadadır. Ama ne çocuk ne insan hakları ne kadın savunucularının burada seslerinin çıkmaması da tarihe düşülmüş çok anlamlı, manidar bir nottur. Diyarbakır'dan tüm dünya insan hakları mekanizmalarını, savunucularını eğer bu konuda samimilerse bu feryadı bu çığlığı duymaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Eylemde 802’nci günü geride bırakan ailelerden çocuklarına kavuşanlar olduğunu anımsatan Gül, çocukların, evlatların yerinin dağ değil, annelerin kucağı ve yanı olduğunu belitti.

Devletin tüm imkanlarıyla Diyarbakır annelerinin yanında olduğunu vurgulayan Gül, "Bu çocukların okullarda olması lazım, dağ yolunda değil. Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla annelerimizin yanındadır. Bu konuda terörle mücadeleyi de kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Annelerimizin bu çığlığı terörü de bitirecektir. Tüm ailelerin evlatlarına kavuşması için her türlü desteği vermeye hazırız. İnşallah diğerleri de kavuşacaktır. Rabbim inşallah tüm evlatlarımızı, vatanlarında, ana ocağında, kucağında buluşturur." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler