Adalet Bakanlığından Ankara Barosu yönetimi hakkında soruşturma izni

Adalet Bakanlığından Ankara Barosu yönetimi hakkında soruşturma izni

Ankara Barosunun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'la ilgili yaptığı tepki çeken açıklama nedeniyle Ankara Barosu yönetimi hakkında soruşturma izni verildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 24 Nisan 2020 Cuma günü Ankara Hacı Bayram Camii'nde "Ramazan Sabır ve İrade Eğitimi" konulu hutbesinde "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayrimeşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HİV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim." ifadelerini kullanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, cuma hutbesinde zina ve eşcinselliğin haram olduğu açıklamasına tepki gösteren Ankara Barosu, cinsel sapkınlığa sahip çıkarak Diyanet İşleri Başkanı Erebaş'ı hedef göstermişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirliği de Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yönelik açıklaması nedeniyle Ankara Barosu yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık tarafından başlatılan inceleme kapsamında baronun 11 yöneticisinden yazılı savunma istendi. İfadelerin alınmasının ardından ilgili yasa gereği dosya soruşturma izni için Adalet Bakanlığına gönderildi. Bakanlık, yapılan incelemenin ardından Ankara Barosu hakkında soruşturma izni verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.