Adana Ceyhan'da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Adana Ceyhan'da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Adana'nın Ceyhan ilçesinde Mevlid- iNebietkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü tarafından Ceyhan'da "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Mevlid- i  Nebi  etkinliği düzenlendi.

Ceyhan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programın sunuculuğunu Hüseyin Ayaydın’ın  yaptı. Program Ali Dusak hocanın  Kur'an- ı Kerim tilavetiyle  başladı. Ardından mevlit okundu, ilahiler seslendirildi.

Programa Araştırmacı-Yazar Salih Demir, konuşmacı olarak katıldı. Demir, ümmetin içerisindeki parçalanmışlığa ve bölünmüşlüğe vurgu yaparak bugün dünyanın dört bir yanında  Müslümanların üzerine  kurşunların  yağmur misali yağdığını  ifade etti.

Demir Hz. Muhammed'in adil vasfına işaret ederek asrı saadette yaşanan şu örneği anlattı:

"Beni Mahzun kabilesinden bir kadın, soylu bir kadın hırsızlık yapmış. Cezası belli.  Bazı sahabeler cezanın hafifletilmesi için Peygamberimize gelip başvuruyorlar.  Peygamberimizin bu kadının cezasını  hafifletmesini istiyorlar. Bu mesele karşısında Peygamber Efendimizin gözlerinde tabiri caiz ise şimşekler çakıyor. Sahabeden Usame b. Zeyd, 'Resulullahın hiçbir zaman o kadar hiddetlendiğini ve öfkelendiğini görmedim' diyor. Peygamberimiz öfkelenerek dedi ki: Usame, Usame sizden önceki ümmetlerin neden ve niçin helak olduğunu biliyor musun? Onlardan soylu biri, asil biri, zengin biri bir hata işlediğinde birileri araya girer o bağışlanırdı. Ama  fakir fukara çaresiz biri varsa da onlar en ağır cezalarla derhal cezalandırılırdı. Kızım Fatıma dahi olsa, aynı hatayı işlese; kendi ellerimle veririm."

Programda Fatmanur  Solak’ın okuduğu şiir katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Program Ali Dusak  hocanın okuduğu dua ile son buldu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.