Adana kutlu doğum etkinliği foto 2017

Adana kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformunun Mimar Sinan Açık Hava Anfisi’nde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, Adanalıların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformunca Mimar Sinan Açık Hava Anfisi’nde düzenlenen Kutlu Doğum programına binlerce Adanalı Peygamber Sevdalısı katıldı. Akşam namazına müteakip başlayan "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı etkinlikte, İslam ümmetinin vahdet ve kurtuluşunun ancak Hz Muhammed’e (sav) tabi olmakla mümkün olduğu vurgulandı.

Sunuculuğunu Hüseyin Ayaydın ve Yunus Emre’nin yaptığı etkinlik, Veysi Sonkaya’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Peygamber Sevdalıları sanatçılarından Nurullah ve Adana Grup Kervan’ın seslendirdiği ezgilerle devam programda küçük kız çocukları da ilahiler okudu.

Programın başında kısa bir selamlama konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Sözcüsü İsa Emre, platformun 2017 Kutlu Doğum mesajını okudu. Bu yılki etkinlik temasının "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" olduğuna işaret eden Emre, Kur’an-ı Kerim ve Sünnet-i Muhammed’in hakim ve hakem olmadığı yerde hak ve adaletten söz edilemeyeceğine vurgu yaptı. Emre, Kur’an ve sünnete hizmet etmenin hak ve adalete hizmet olduğunu dile getirdi.

Selamlama konuşmasının ardından sahneye gelen Peygamber Sevdalıları Mevlit Grubu, defler eşliğinde Mevlid-i Şeriflerden bölümler seslendirdi. Mevlid-i Şerif okunurken hep bir ağızdan getirilen salâvatlar, etkinliğe renk kattı.

“Ümmetin kurtuluş yolu Hz Muhammed’e tabi olmaktan geçiyor”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Şehitler Kervanı Platformu Başkaı Ömer Çelik ise Peygamberlere tabi olmanın önemine değindi. Sünnete uymanın önemine vurgu yapan Çelik, “Tarih boyunca insanlığın medeniyetin doruklarına çıktığı, mutluluk ve huzuru yakaladığı dönemler, insanlığın Peygamberlere uyduğu, ittiba ettiği dönemler olmuştur. Tarihin en karanlık dönemleri de insanlığın Peygamberlerin öğretilerinden uzaklaştığı dönemler olmuştur. Ne zaman ümmeti Muhammed (sav) ilahi vahye uymuş ve Peygamber efendimizin sünneti seniyesine ittiba etmiş ise Allah (cc) Müslümanlara fetihler müyesser eylemiş, toplumları onların eliyle hidayet etmiş ve İslam ümmeti zulümle dolan coğrafyaları hak ve ile doldurmuştur. Ama ne zaman bizler İlahi vahiyden ve Peygamber efendimizin sünnetinden uzaklaştık, heva ve heveslerimize uyduk, ırklarımızın ve dillerimizin üstünlüğüne uyduk, coğrafyalarımızın üstünlüğüne uyduk,  Allah (cc) birliğimizi dağıttı, gücümüzü dağıttı, bizleri paramparça etti. Ve nihayet bugün içine düştüğümüz bu durumun bundan kaynaklandığını idrak ediyoruz.”diyerek ümmetin tek kurtuluş yolunun Hz Muhammed’e uymaktan geçtiğine işaret etti.

Peygamber Sevdalıları Platformunun insanlara Hz Muhammed’i anlatarak çok önemli bir fonksiyon icra ettiğini dile getiren Çelik, son günlerde Hz Muhammed’in mesajının anlatıldığı kutlu doğum etkinliklerinin birilerini rahatsız ettiğini belirtti. Hz Muhammed’in muhabbetinin kalplerden asla sökülemeyeceğini ifade eden Çelik, buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Programın sonunda Peygamber Sevdalılarının Adana'da başlattığı salâvat kampanyasında çekilen salâvat sayısının milyarlara ulaştığı ayrıca on binlerce İhlas, Ayet-el Kürsi, Tebareke, Amme ve Yasin dualarının okunduğu açıklandı.

Etkinlik boyunca sık sık tekbir ve salavatlar getiren Adanalı Peygamber Sevdalıları, yapılan kapanış duasının ardından yine salâvatlar eşliğinde açık hava anfisinden ayrıldılar.

Etkinlik bitiminde kısa bir teşekkür açıklaması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Sözcüsü İsa Emre, "Hz Muhammed’i anlama adına düzenlediğimiz etkinlik verimli bir şekilde gerçekleşti. Sizin vesilenizle Kutlu Doğum etkinliği öncesinde ve sonrasında çok büyük gayretler sarf eden Peygamber Sevdalıları Platformu gönüllüleri başta olmak üzere, düzenlenen etkinliğe katkıda bulunan tüm kişi ve kurumlara ve etkinliğimize katılan Peygamber Sevdalısı tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA) 






























 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.