Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Şahin: Önceliğimiz can ve mal güvenliğini sağlamaktır

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Şahin: Önceliğimiz can ve mal güvenliğini sağlamaktır

​Vatandaşların trafikte daha duyarlı ve sabırlı olmasına yönelik programlar yaptıklarını belirten Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, can ve mal kayıplarının önlenmesine yönelik tedbirler aldıklarını söyledi.

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Şahin, kentte aldıkları trafik önlemleri ve sürücülerin dikkat etmesi gerekenler hakkında konuştu.

Son dönemde yayaların trafikteki güvenliğinin daha üst seviyelere çıkarılması amacıyla çalışmalarına yoğunluk verdiklerini de ifade eden Şahin, tüm vatandaşların daha duyarlı ve sabırlı olması gerektiğini belirtti.

"Başta Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci olmak üzere teşkilat olarak trafikte güvenliğin sağlanmasına, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesine yönelik önleyici tedbirler alıyoruz."  diyen Şahin, yapılan cezai işlemlere itiraz edilebildiğini hatırlattı.

Trafikte hız limitlerini belirlerken 4 tip aracı esas aldıklarını söyleyen Şahin, "Ruhsatında kamyonet geçen ve panelvan olmayan yani arkasında açık kasa olmayanları otomobil statüsünde sayıyoruz. Ancak arkasında römork ya da açık kasa olan araçlar kamyon sıfatındadır. Trafikte ise üç tip levha kullanıyoruz. Birinde otobüs levhası var ve o levha; ağır vasıta sınıfını temsil ediyor. Panelvan olmayan açık kasa kamyonetler, kamyonet sınıfında yer alır. Kapalı kasa panelvanlar ve normal otomobiller ise otomobil sınıfında yer alır. Trafik levhalarının altında ise hız limitleri yer almaktadır. Kamyonet sınıfındaki araçları kullanan sürücülerimiz araçlarının panelvan olup olmadığını iyi bilmelidir." şeklinde konuştu.

"Radarların hata yapma oranı çok az"

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı radarların ortalama yüzde 98 netlikte hız ölçtüğünü ve radarların hata yapma oranının çok az olduğunu vurgulayan Şahin, radarların bakım ve kalibrasyonlarının düzenli olarak yapıldığını belirtti.

Yapılan cezai işlemlerde yanlışlık yapıldığını düşünen vatandaşların, Şube Müdürlüklerine müracaat etmeleri durumunda kayıtların tekrar incelendiğini ve vatandaşların mağdur olmaması için çaba sarf ettiklerini söyleyen Şahin, "Yapılan cezai işlemi yargıya taşımak isteyenler ise Sulh Ceza Mahkemelerine başvuruda bulunabilirler. Cezai işlem kişinin yüzüne tebliğ edildikten sonraki 15 gün içerisinde vatandaşların itiraz hakları mevcuttur." dedi.

Trafikte önemli kural ya da önemsiz kuralın olmadığını, her kurala yüksek ölçüde riayet edilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, uygulanmakta olan trafik kanunlarının uluslararası standartlarda olduğunu kaydetti.

Vatandaşların hız limitlerine, kavşak geçişlerine, yer işaretlemelerine ya da yatay dikey işaretlemelere dikkat etmesi gerektiğini dile getiren Şahin, "Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak gösterdiğimiz tüm çabamız kazaların, can ve mal kaybının önlenmesine yöneliktir." dedi.

"Sabırsızlık yüzünden yapacağımız hatalar kaza sebebidir"

Adana’da kavşak çıkışları ve ara katılımlarda kaza oranlarının yüksek olduğunu ifade eden Şahin, "Özellikle bir yoldan diğer bir yola katılırken, bir kavşaktan çıkarken ya da bir kavşağa yaklaşırken daha dikkatli olmalıyız. Trafik güvenliğini sağlamakta iki kriterimiz var: Birincisi, vatandaşlarımız trafikte sabırlı olmalıdır. Sabırsızlık yüzünden yapacağımız hatalar kaza sebebidir. Diğer bir kriterimiz ise görmek ve görülmektir. Trafikte diğer sürücülere yapacağımız hareketleri sinyallerimiz ile göstermeliyiz. Vatandaşlarımız kendisini ve diğer sürücüleri koruyacak önlemler almalıdır." diye konuştu.

Kentteki trafik kazalarında yüzde 14 azalma var

Son bir yılda kentteki trafik kazalarında yüzde 14’lük bir azalış yaşandığını söyleyen Şahin, kazanın sebebi ve kazanın önlenmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

"Basit hataların sonucunda ağır sonuçlar çıkıyor"

Adana gibi sıcak illerde motosiklet kullanımının daha yaygın olduğunu da söyleyen Şahin, "Motosiklet aynı zamanda kolay ulaşım aracı olduğu için daha fazla tercih ediliyor. İlimizde motosiklet kazalarımız biraz fazla. Bu kazaların da önlenmesi için bilgilendirici programlar yapıyoruz. Basit hataların sonucunda ağır sonuçlar çıkıyor. Bundan dolayı tüm vatandaşlarımız standart trafik kurallarına uymakta titiz olmalıdır. Bizim için öncelik can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu bizim için ceza yazmaktan çok daha önemlidir. Zaten bundan dolayı bilgilendirme denetimleri yapıyoruz." dedi.

Medya aracılığıyla trafik kurallarının öneminin anlatılmasını olumlu karşılayan Şahin, "Bu tarz haberler ve köşe yazıları insanlarımızın daha bilinçli olmasına ve kazaların önlenmesine vesile olacaktır inşallah." diye konuştu. 


Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Şahin: Önceliğimiz can ve mal güvenliğini sağlamaktır

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Şahin: Önceliğimiz can ve mal güvenliğini sağlamaktır

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.