Adana Umut Kervanı mağdur aileler için seferber oluyor

​Türkiye genelinde mazlum ve muhtaçları yalnız bırakmayan Umut Kervanı Vakfı, Adana’da da çalışmalarını arttırarak devam ediyor.

Globalleşen Covid-19 salgını birçok devleti ve sektörü olumsuz etkilerken, maddi sıkıntı çeken vatandaşların sıkıntıları daha da arttı.

Okulların yüz yüze eğitime açılması planlanırken, durumu olmayan öğrencilerin ise kırtasiye ürünlerinin pahalılığı nedeniyle mağdur durumda.

Adana Umut Kervanı, birinci derecede muhtaç olan ailelere giyim, et ve erzak yardımı yaparken, öğrencilere kırtasiye yardımı yapıyor. Adana’nın ilçelerinde geçtiğimiz haftalarda etkili olan orman yangınları nedeniyle mağdur olan köylüleri de unutmayan Umut Kervanı, köylülerin de ihtiyaçlarını gidermek amacıyla proje başlattı.

Yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Adana Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, geniş kapsamlı projelerinin olduğunu belirtti. "İçerisinde bulunduğumuz dönemde mağdur olan vatandaşlarımızın sayısı arttı." diyen Dizlek şöyle konuştu:

"Okullar yüz yüze eğitime açılacak. Hem çalışamayan ailelere hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yardımlarımızı yapıyoruz. Doğu ve Güneydoğu’dan birçok vatandaşımız da kentimize geliyor ve çadırlarda yaşıyorlar. Bize müracaat etmiş birinci derece mağdur olan 150 ailemize ise aylık düzenli erzak ve giyim yardımı yapıyoruz. Yaklaşık 60 ailemize ise et yardımında bulunduk. Hayırsever halkımızın yardımlarıyla çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.