Adana Umut Kervanı'ndan eğitime dijital destek

Adana Umut Kervanı'ndan eğitime dijital destek

Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, "Eğitime destek vermek amacıyla tablet kampanyası başlattık.” dedi.

Dünyamızda her alan ve sektör Coronavirüs salgınından etkilenirken hiç şüphesiz eğitim alanı da sıkıntılı bir sürece girdi.

İlk okuldan üniversiteye kadar her yaş grubundaki öğrenci, uzaktan eğitim yoluyla derslerine devam etmek durumunda.

Maddi sıkıntı yaşamayan öğrenciler için EBA üzerinden eğitim görmek sıkıntı oluşturmazken, geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin çocukları ise mazlumluğu bir kez daha hissediyor.

Derslerini takip edecek, diğer sınıf arkadaşları ile eğitimini sürdürecek dijital materyali olmayan öğrenciler, eğitiminde geri kaldığı gibi psikolojik olarak da sıkıntı yaşıyor.

Adana’da maddi imkânsızlık yaşayan öğrenciler için geçtiğimiz günlerde "Eğitime Bir Tablet de Senden Olsun’ adıyla yardım projesi başlatan Umut Kervanı'na şu ana kadar 52 muhtaç aile başvuruda bulundu.

Ülkenin gelişimine katkı sağlayan kesimin sadece zengin ailelerin çocukları olmadığını, dağda çobanlık yapan öğrencilerin de tıp başta olmak üzere birçok alanda başarılı olduğunu hatırlatan Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, çocukların eğitim alanında sıkıntı yaşamasını istemediklerini bildirdi.

Dizlek konuşmasında, “Babalar zaten iş bulmakta zorluk çekerken, çocuklarına bilgisayar ya da tablet almakta zorluk yaşıyor. Çocuklarımız maddi sıkıntılar içinde büyürken, eğitime destek vermek amacıyla tablet kampanyası başlattık.” ifadelerini kullandı.

“Sınıf arkadaşları medya ortamında derslerine katılırken, diğer öğrenciler maddiyattan dolayı derse katılamıyor” şeklinde konuşan Dizlek, “Çocuğun psikolojisi, onarılması zor travmalar yaşıyor. Köklü ve kaliteli eğitim alan çocuk, geleceğine yatırım yapmış oluyor.  Eğitiminde sıkıntı yaşayan çocuk, hayat temeline katkı sağlayamıyor. Neslimizin temelinin sağlam olması amacıyla Adana halkından yardım bekliyoruz.” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.