Adana Valiliğinden bir kişinin şehid olduğu HÜDA PAR'a saldırıya ilişkin açıklama

Adana Valiliğinden bir kişinin şehid olduğu HÜDA PAR'a saldırıya ilişkin açıklama

Adana Valiliği, Adana'da HÜDA PAR İl Sekreteri Sacit Pişgin'in şehid olduğu, İl Başkanı Salih Demir'in ise yaralandığı saldırıya ilişkin 1951 doğumlu bir kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Olay, saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR Adana İl Başkanlığında meydana geldi.

Parti binasına giren iki kişi, namaz kıldıkları sırada İl Başkanı Salih Demir ile İl Sekreteri Sacit Pişgin'e satırlı saldırı düzenledi.

Saldırıda ağır yaralanan Sacit Pişgin, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Demir'in ise hastanede tedavisinin sürdüğü hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Adana Valiliği de saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Valilik: Bir kişi gözaltına alındı

Açıklamada A.S. (72) isimli bir kişinin yakalandığı bilgisine yer verilerek şunlar kaydedildi:

"Bugün saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR İl Başkanlığı binasında bazı il yöneticilerine A. S. isimli bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıda bulunulmuştur.

Saldırıda HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir yaralanmış olup hastanede tedavisi devam etmektedir. İl Sekreteri Sacit Pişgin ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.

Saldırıyı gerçekleştiren Adana 1951 doğumlu A. S. güvenlik güçlerimizce gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat çok yönlü devam etmektedir.

Meydana gelen bu elim olaydan dolayı üzüntümüzü paylaşıyor, hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı, yaralanan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir'e de acil şifalar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.