Adana Valisi Elban: Aşılama konusunda sıkıntımız yok

Adana Valisi Elban: Aşılama konusunda sıkıntımız yok

Kentte yapılan çalışmalar, aşıya olan rağbet ve vaka oranlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Adana Valisi Süleyman Elban, aşılama konusunda sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Merkez Seyhan ilçesindeki bir otelde gazetecilerle kahvaltı programında bir araya gelen Elban, kentte aşılama hususunda sorunun olmadığını ve Adanalıların aşıya ilgi gösterdiğini aktardı.

Adana’yı önümüzde ki süreçlerde sıkıntılı günlerin beklemediğini dile getiren Elban, aşılama oranlarının artmasıyla vakaların kontrol edilebilir düzeylere ulaşacağını temenni söyledi.

Ülke genelinde aşılama oranlarının iyi seviyelerde olduğunun altını çizen Elban, "Her ne kadar aşı olmayan ya da olmakta direnen belli bir kesim varsa da genel anlamda vatandaşımızın büyük çoğunluğu aşı konusunu destekliyor ve aşı oluyor. Adana'da aşılama konusunda sıkıntımız yok." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni sürecin işleyişine yönelik yaptığı açıklamaya değinen Elban, uzun süredir kentte yüz yüze eğitime geçiş için hazırlıklar yapıldığını kaydetti.

Elban, "Okul ve üniversitelerin ardından diğer alanlarda da benzer normalleşmelerin artık olabileceğini değerlendiriyoruz ve gündelik hayatımıza belli kontrol, dikkatle ve ihtiyaç oldukça da aşıyı ihmal etmeden devam etmeyi planlıyoruz." dedi.

Adana’da çıkan orman yangınlarına da değinen Elban, kentte büyük bir fedakârlıkla yangınlara müdahale edildiğini ve ekiplerin koordinasyon halinde çalıştıklarını anımsattı.

Elban, “Bizler uzun zamandan beri okullarımızla ilgili bütün hazırlıklarımızı, okulların açılacağı varsayımı üzerine yapıyorduk zaten. İnşallah 6 Eylül’de ilk, orta ve liselerde eğitime sorunsuz başlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte diğer alanlarda da benzer normalleşmelerin olabileceğini değerlendiriyoruz ve bizler de normal gündelik hayatımızı tedbirlere uyarak, aşı işini ihmal etmeyerek devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.


Adana Valisi Elban: Aşılama konusunda sıkıntımız yok

Adana Valisi Elban: Aşılama konusunda sıkıntımız yok

Adana Valisi Elban: Aşılama konusunda sıkıntımız yok

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.