Adana'da "alışverişini esnaftan yap" kampanyası

Adana'da "alışverişini esnaftan yap" kampanyası

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Covid-19 salgını nedeniyle zor günlerden geçen esnaf ve sanatkarın desteklenmesi için kampanya başlattı.

Esnaf ve sanatkardan alışveriş yapma kültürünün yeniden canlanmasına öncülük ederek, esnafın pandemi döneminden daha güçlü bir şekilde çıkmasını hedefleyen kampanyanın startını veren Birlik Başkanı Niyazi Göger, esnaf ve sanatkarın, yerli ve milli yapısıyla ülkenin en önemli ticari teşekkülünü oluşturduğuna dikkati çekerek, esnaf ve sanatkardan alışveriş yapmanın aynı zamanda vatandaşlık görevi olduğunun da altını çizdi.

Sayısal çoğunluğu ve toplam ticaret hacmi açısından esnaf ve sanatkarın ülke ekonomisi için taşıdığı öneme vurgu yapan Göger, "Esnaf ve sanatkarımız sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik istikrarın en önemli sac ayaklarından birisini oluşturmaktadır. Ülkemiz ekonomisi için bu kadar büyük bir öneme haiz olan, pandemi döneminde ağır ekonomik koşullara maruz kalan esnaf ve sanatkarlarımız, vatandaşlarımızdan her zamankinden daha çok destek bekliyor" ifadelerini kullandı.

 

"Esnaf en yakın komşumuzdur"

 

Esnaf ve sanatkarı kalkındırmanın sadece ekonomiyi desteklemek anlamına gelmediğine de işaret eden Göger, "Köklü bir geçmişe sahip olan esnaf ve sanatkarımız aynı zamanda mahalle kültürünün, komşuluk geleneğinin de önemli bir öğesidir. Çünkü esnaf ve sanatkarımız, üzerinizde para olmadığında borca alışveriş yaptığınız, bakacak kimse olmadığında çocuğunuzu emanet ettiğiniz, evinizin, arabanızın anahtarını bıraktığınız, cenazenize, düğününüze siz çağırmadan gelen komşunuzdur. Ve komşumuz açken bizim tok yatmamızın ne dinimizde ne de kültürümüzde yeri yoktur" şeklinde konuştu.

 

“Haydi Adana esnafına sahip çık”

 

Bu anlayıştan hareketle kampanyanın sloganını, "Esnaf ve Sanatkâr En Yakın Komşunuzdur" olarak belirlediklerini dile getiren Göger, " Biz inanıyor ve umut ediyoruz ki, başlattığımız bu kampanya kamuoyunda karşılık bulacak, vatandaşlarımız, esnaf ve sanatkarına bu zor günlerde sahip çıkacaktır. Bu nedenle Adanalı hemşerilerimize diyoruz ki, alışverişinizi esnaf ve sanatkardan yapın. Hem esnafımız kazansın hem şehrimiz kazansın hem de ülkemiz kalkınsın" dedi.

 

Kampanyayı destelemek amacıyla kentin farklı noktalarında ki bilbordlara afişler asıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.