Adana’da bin çocuğa namaz eğitimi verildi

Adana’da bin çocuğa namaz eğitimi verildi

Kur’an Nesli Platformunun düzenlediği “Ağustos Ayı Namaz Ayı” programı kapsamında Adana’da namaz eğitimi alan bin çocuk, camiyle buluşturuldu.

Kur’an Nesli Platformu Adana Koordinatörlüğünce “Ağustos Ayı Namaz Ayı” etkinlikleri kapsamında namaz eğitimi alan 6-12 yaş gurubundaki çocuklar, Adana Merkez Camii’nde buluştu.

“Hayat Namazla Güzeldir” sloganıyla ikindi vaktinde gerçekleşen etkinliğe, şehrin birçok mahallesinden gelen çocuklar katıldı. Namazlarını cemaatle eda eden çocuklara, cami ve topluca ibadet etmenin önemi anlatıldı.

“Hayat Namazla Güzeldir” temalı namaz eğitimi programı hakkında bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Adana Koordinatörü Fethullah Beyazçiçek, platform olarak 6-12 yaş gurubu yaklaşık bin çocuğa namaz hocası dağıttıklarını belirtti.

Bu çocukların namazla ilgili bilgiler edinebilmeleri adına platforma üye dernekler ile birçok camide iki hafta süren namaz eğitimi verdiklerini ifade eden Beyazçiçek, namazla alakalı bir de sınav gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocuklara namazla birlikte ibadet şuuru da vermeye gayret ettiklerinin altını çizen Beyazçiçek, “Biz inanıyoruz ki eğer bir çocuğun bir gencin hayatına namaz tam anlamıyla yansırsa onun hayatı Allah'u Teâlâ'nın razı olmuş olduğu bir hayat olur. Hem de Topluma, millete, anne ve babasına faydalı bir evlat olur.” dedi.

Namaz eğitimi etkinliğine katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar ise camiye gidip namaz kılmayı ve Kur’an okumayı çok sevdiklerini belirttiler. Ayrıca çocuklar, büyüdüklerinde de camiye gidip namaz kılmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler