Adana’da öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü

Adana’da öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 11'i öğrenci biri eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre Adana'nın Aladağ ilçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan kız öğrenci yurdunda, bugün akşam saatlerinde çıkan yangında 11'i öğrenci, biri eğitmen 12  kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin de yaralandığı bildirildi.      

Aladağ ilçesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul, lise ve dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. 

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ile ambulanslar sevk edilirken, alevlerin bir anda binayı sarması ile beraber içeride bulunan öğrenciler canlarını kurtarmak için korku içerisinde camlardan atlamaya başladı.  

Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği bünyesindeki Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdunda çıkan yangında, yaralanan öğrenciler çeşitli hastanelere kaldırılırken, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

AB Bakanı Ömer Çelik özel bir TV kanalına yaptığı açıklamada yangında 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.  

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı. Çalışmalar sürüyor. Ümit ediyoruz ki bu sayılar artmaz." şeklinde konuştu.  

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürerken, bina içinde öğrenci kalıp kalmadığının tespiti için de çalışmalar devam ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.