Adana’da Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi

HÜDA PAR Adana İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 2014 yılında 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı düzenlendi.

HÜDA PAR Adana İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere bölgede birçok dindar insanın katledilmesinin 8’inci yılında anma programı düzenledi.

Katılımın yoğun olduğu program Filistinli Hafız Hussam el Naffar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

HÜDA PAR İl Başkanı Salih Demir’in açılış konuşmasının ardından HÜDA PAR Adana İl Gençlik Kolları Başkan vekili Sacit Pişgin, programda bir selamlama konuşması yaptı.


Programda 2014 yılının Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da ve bölgenin diğer şehirlerinde yaşanan vahşet ile ilgili konuşmalar ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, bu gençlerin bu şekilde şehit edilmeleri, öldürülmelerinin Allah’ı gazaba getirdiğini söyledi.

“Yasin ismi verilen çocuklar da onun gibi büyüyorlar”


İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş

Yasin Börü’nün şehadeti sonrası anne ve babalar tarafından on binlerce çocuğa Yasin isminin konulduğunu söyleyen İlahiyatçı yazar Mehmet Göktaş, “Yasin ismi verilen bu çocukların da onun gibi büyüyorlar. Çünkü bu ismi kimden aldıklarını anneleri-babaları söylüyor onlara; oğlum senin adın elbette Kuran’daki Yasin ama birde Diyarbakır’daki Yasin var, biz onun adını da koyduk sana. Bu çocuklar o şuurla o aşkla yürüyor ve büyüyorlar.” dedi.

“Bu yiğitlerin bu şekilde öldürülmeleri Allah’ı gazaba getirdi”


Bu zalimliği yapanların bir daha iflah olmadıklarını vurgulayan Göktaş, “Bir gün bu eşkıya sürüsü düşünecek, muhasebe yapacak olursa şöyle demesini tavsiye ederim; ‘Biz çok zalimlik, gavurluk yaptık ama şu çocuklara bir şey yapmayacaktık. Ondan sonra belimiz doğrulmadı ve iflah olmadık. Yüzümüz ve burnumuz sürtündü. Bir daha ayağa kalkamadık.’ Yasin yer yüzünde Allah’ın bir alametiydi. Daha öncede çok yiğitler verdik fakat bu yiğitlerin bu şekilde şehit edilmeleri, öldürülmeleri Allah’ın gazaba getirdi.” şeklinde konuştu.

“Bu yavrular gariplere kurban eti dağıtıyor ve başlarına gelene bakın!”


Kurban Bayramı’nda herkes gezerken büyüklerinden aldıkları harçlıkları harcamaya çalışırken bu gençlerin fakir ve gariban insanlara kurban eti ulaştırmaya çalıştığını vurgulayan Göktaş, “Bu yavrular gariplere kurban eti dağıtıyor ve başlarına gelene bakın! İşte Allah bunu görüyor, biliyor ve böyle bir hüküm veriyor. Öyle bir hüküm veriyor ki artık katillerinin yüzü de burnu da yerden kalkmayacak. Bu şehadetin bereketi, özellikle de Yasin’imizin, Riyad’ımızın, Cumali’mizin…” ifadelerini kullandı.

Şehitlerin ailelerine taziye ziyaretine gittiğini fakat hangisi olduğunu hatırlamadığı bir şehidin taziyesinde ailesinden kimseyi bulamadıklarını aktaran Göktaş,

“Çünkü akrabaları, anneleri, babaları da o taraftanmış. Oğlunu öldürenlerin gurubundaymış. Bir kardeşini bulduk ve taziyelerimizi ona sunduk. Allah böyle bir ailenin içinden böyle bir yavruyu seçip cennetine alıyor.” dedi.

Yüreğir Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan programa; HÜDA PAR İl Başkanı Salih Demir, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Başkanı Mehmet Sezer, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, seslendirilen ilahilerin ardından İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ekrem Derdiyok ’un yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.