Adanalılar Siyer Sınavı'na akın etti

Adanalılar Siyer Sınavı'na akın etti

Adana’da Peygamber Aşıkları, çocuk yaşlı, kadın erkek demeden Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na koştular.

Adanalı Peygamber aşıkları, "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na yoğun katılım gösterdiler.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı Adana’da da yoğun katılımla gerçekleşti. Merkez Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinin yanısıra Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan’da da 10 farklı okulda sınava giren yaklaşık 3 bin kişi kitapçıklardaki soruları cevaplamak için ter döktü.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörü İsa Emre, merkez ilçelerin yanısıra Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan’da da 10 farklı okulda düzenlenen sınavın sorunsuz geçtiğini belirtti.

Türkiye ile eş zamanlı olarak 10.30’da başlayan Siyer Sınavı'na giren yaklaşık 3 bin kişinin 4 kategoride yarıştığını ifade eden Emre, sınava katılan 7’den 70’e kadın erkek herkese başarılar diledi.

Türkiye genelinde Siyer Sınavı'na her sene katılımın arttığına işaret eden Emre, “Kutlu Doğum Siyer Sınavı vesilesiyle Türkiye geneli 200 bin insan haftalardır Rasulullah (sav) hayatını okuyor. Bu okumaların Onu (sav) yaşamaya vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz. insanımızın 7’den 70’e Rasulullah (sav) olan muhabbetini görüyorsunuz ve bunun mutluluğu açıkçası her yorgunluğa deyiyor.” şeklinde konuştu.

Bu yılki sınav temasının "O’nu Oku, O’nu Yaşa" şeklinde olduğunu dile getiren Emre, “Toplum ve ümmet olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Hem ferdi hem ailevi hem de toplumsal olarak bu sıkıntılardan kurtulmanın yegane çaresi Hazreti Peygamberi anlamak ve O’nun hayatını hayatımıza tatbik etmekten geçiyor. Bundan dolayı Peygamber Sevdalıları Platformu olarak diyoruz ki: ‘O’nu Oku O’nu Yaşa’. O’nu okuyalım, okuduğumuzu hayatımıza tatbik edelim, O’nun yol göstericiliğinde yaşayalım. Ümmet olarak yeniden Peygamber’in (sav) etrafında bir araya gelmek zorundayız. Hayatını okuduğumuz Peygamberin (sav), hayatın bütün alanlarına taalluk eden sünnetine sımsıkı sarılmayı rabbim bizlere nasip etsin.” dedi.

Sınav sonrası duygularını dile getiren yarışmacılar ise Hz. Muhammed'e olan muhabbetin asırları aştığını ve kıyamete kadar da süreceğini belirttiler. Hz Muhammed'e tabi olmak için kutlu hayatının bilinmesi gerektiğini dile getiren Peygamber âşıkları, bu tür etkinliklerin de Siyer-i Nebi’nin öğrenilmesine vesile olduğunu söylediler.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler