Adilcevaz'da alabora olan tekneye ilişkin 5 kişi gözaltına alındı

Adilcevaz'da alabora olan tekneye ilişkin 5 kişi gözaltına alındı

​Düzensiz göçmenleri taşırken alabora olan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciası ile ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesi Van Gölü kıyısında düzensiz göçmenleri taşırken alabora olan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasına ilişkin 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “26 Aralık 2019 Perşembe günü saat 02.30-03.00 sularında Adilcevaz ilçemize bağlı Erikbağı ve Karşıyaka köyleri arasında kalan Van Gölü sahil şeridinde Pakistan, Bangladeş, İran, Suriye, Hindistan ve Afganistan uyruklu kaçak göçmenleri taşıyan teknenin kıyıya yaklaşırken alabora olması neticesinde, 7 erkek düzensiz göçmen (4 Bangladeş, 2 Pakistan, 1 Uyruğu araştırılıyor) hayatını kaybetmiştir.”

Tekne faciasıyla ilgili 6 şüpheliden 5’inin gözaltına alındığı belirtilen açıklamanın devamında ise şu bilgilere yer verildi:

“Bitlis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ile Van İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca meydana gelen olay ile ilgili olarak ortaklaşa yapılan soruşturma neticesinde düzensiz göçmenlere organizatörlük yaptıkları tespit edilen 6 şüpheliden 5’i yakalanarak Adilcevaz Cumhuriyet. Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Bir şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir.”

İLKHA
Alabora olan tekne ilişkin 5 kişi gözaltına alındı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler