Adına açılan sahte şirket nedeniyle mağdur oldu

Adına açılan sahte şirket nedeniyle mağdur oldu

​Aydın’ın Didim ilçesinde, kendisinden habersiz adına şirket açıldığını ve terk varlığı olan arabasının haczedildiğini söyleyen Malatyalı Fikret Kırgız, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Şirketin, 4 kişi tarafından kimlik fotokopisinin üzerine başka bir fotoğraf yapıştırılarak 2009 yılında açıldığını, bundan 2015 yılında kendisine PTT’den gelen tebligatla haberdar olduğunu söyleyen Kırgız, geçen yıl da kendisine 58 bin 700 TL borç çıkarıldığını söyledi.

Adına şirket açıldığını öğrendiği gibi suç duyurusunda bulunduğunu, davanın hala devam ettiğini belirten Kırgız, şirketin kapatılması ve sorumluların yakalanması talebinde bulundu.

 “Kimlik fotokopimin üzerine bir fotoğraf yapıştırıp adıma şirket kurmuşlar”

Şirketi 4 kişinin kurduğunu ve bunlardan birinin Konyalı olduğu yönünde bilgiler aldığını söyleyen Kırgız, “2004 yılında Aydın Didim'de sigortalı olarak bir işte çalışıyordum. Oradaki şirkete vermiş olduğum özgeçmişimdeki fotokopideki bilgileri alarak bunu kullanmışlar. 2009 yılında, kimliğimin fotokopisi üzerinden adıma 'Yayla Toptan Gıda Pazarlama Şirketi' diye bir şirket açmışlar. Orada şirketin müdürü olarak görünüyorum. Bunu 2015 yılında PTT’den bana gelen zarfla öğrendim. Geçen yıl Mart 2019'da, adıma 58 bin 700 TL borç geldi. Bu borç kâğıdı elime geçer geçmez hiçbir alakam olmadığı halde adıma şirket açıldığını ve beni de şirket müdürü olarak gösterdiklerini öğrendiğimi belirterek Malatya Cumhuriyet Savcılığına şikâyette bulundum. İmzaların bana ait olmadığına dair Savcılığa imza sirküsü verdim. Henüz davanın seyrinden haberim yok ancak önceki gün park halindeki aracım trafik tarafından hacizli, hak mahrumiyeti olduğu gerekçesiyle haciz konularak, yediemin otoparkına çekildi. 2015 yılında suç duyurusunda bulunmama rağmen bu mağduriyetim halen devam ediyor.” dedi.

“Yıllarca ailece kayısı işinde çalışarak bir araba aldık onu da bizden aldılar”

Yıllarca ailece, alın teriyle çalışarak bir araba aldığını onu da adına açılan sahte şirket nedeniyle ellerinden alındıklarını belirten Kırgız, “6 kişilik bir aileyiz. 4 çocuğum var. Alın teriyle çalışarak kazandığım parayla satın aldığım bir arabam oldu. Onu da elimizden aldılar. Daha adıma ne kadar borç çıkacağını da bilmiyorum. Şu an çok mağduruz. Böyle bir haber alınca ailece yıkıldık. Çünkü elimizden yapacak bir iş gelmiyor. Durumumuz çok kötü. Bu arabayı almak için yıllarca ailemle birlikte kayısı işinde çalıştık. Aylarca depolarda, çadırlarda kaldık. Şu an aracımız da alındı. Ayrıca hacizde olan borçların ödenmesi için kararlar var. Sigortam yok, sosyal güvencem yok, hiçbir gelirim yoktur.” şeklinde konuştu.

 “Adıma açılmış şirketin kapatılmasını ve sorumluların yakalanmasını istiyorum”

Devletin bu tür mağduriyetlerin üzerine gitmesi çağrısında bulunan Kırgız, “Devletten bu konuda destek bekliyorum. İmzam olmadan bir fotokopi ile nasıl bir şirket açılıyor? Bu kadar basit mi bir fotokopi ile iş yapmak.  Ticaret Odası onayı olmadan şirket açılmaz ki. Sadece bir kimlik fotokopisi ile bir şirket nasıl açılır bunu anlamış değilim.Adıma açılmış olan şirketin kapatılmasını ve sorumluların yakalanmasını istiyorum." dedi.

İLKHA


Adına açılan sahte şirket nedeniyle mağdur oldu

Adına açılan sahte şirket nedeniyle mağdur oldu

Adına açılan sahte şirket nedeniyle mağdur oldu

Adına açılan sahte şirket nedeniyle mağdur oldu

Adına açılan sahte şirket nedeniyle mağdur oldu

Adına açılan sahte şirket nedeniyle mağdur oldu

Adına açılan sahte şirket nedeniyle mağdur oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.