Adıyaman 2020 yılı 4. İl İstihdam Toplantısı gerçekleştirildi

Adıyaman 2020 yılı 4. İl İstihdam Toplantısı gerçekleştirildi

Adıyaman'da istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi amacıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 yılı 4. İl İstihdam Toplantısı gerçekleştirildi.

Adıyaman’ın işgücü istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, istihdam konularında etkinliği ve verimliliği artırmak amacıyla Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Çuhadar, "İşgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik işgücü yetiştirme ve mesleki eğitim programları kapsamında 2020 yılı içerisinde toplam 692 Mesleki Eğitim Kursu ve İşbaşı Eğitim Programı düzenlenmiş, bu programlardan 3 bin 378’i erkek, 4 bin 68’i kadın olmak üzere toplam 7 bin 646 kişi faydalandırılmıştır. Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle İşverenlerimizce geçici olarak çalışma süresinin azaltılması veya faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulması sonucu 1 bin 518 işverenimiz kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunmuş, haziran ayı sonu itibariyle 8 bin 676 çalışana Kısa Çalışma Ödeneği desteğinde bulunulmuştur." dedi.

Çuhadar, "2020 yılı içerisinde Kısa Çalışma Ödeneği, Aktif İşgücü Hizmetleri ve Toplum Yararına Programlar kapsamında, 111 Milyon 550 Bin Türk Lirası ödeme yapılmış olup, işsizlik sigortası kapsamında yapılan 17 Milyon Türk lirası ödeme ile birlikte işsiz vatandaşlarımıza toplam 128 Milyon 550 Bin Türk lirası maddi destek sağlanmıştır. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları doğrultusunda 2020 yılı dördüncü çeyreğinde de işgücü ihtiyacının giderilmesine ve istihdamın arttırılmasına yönelik mesleki eğitim faaliyetlerine devam edilecektir." ifadelerini kullandı.


Adıyaman 2020 yılı dördüncü İl İstihdam Toplantısı gerçekleştirildi

Adıyaman 2020 yılı dördüncü İl İstihdam Toplantısı gerçekleştirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.