Adıyaman 2021 yılı Birinci İl İstihdam Toplantısı yapıldı

Adıyaman 2021 yılı Birinci İl İstihdam Toplantısı yapıldı

​Adıyaman İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 yılı birinci toplantısı Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında yapıldı.

Adıyaman’da İşgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik olarak aktif işgücü programlarını uygulamak, geliştirmek, yaygınlaştırmak ve etkinliğini artırmak amacıyla toplanan istihdam toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilen program ve projeler hakkında kurul üyelerine bilgi vererek, 2021 yılı için hazırlanan eğitim planı ile istihdamın korunması ve artırılmasına yönelik uygulanacak programlara dair Vali Mahmut Çuhadar ve kurul üyelerini bilgilendirdi.

Toplantıda konuşan Vali Çuhadar "İşgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik işgücü yetiştirme ve mesleki eğitim programları kapsamında 2020 yılında toplam 933 mesleki eğitim kursu, İşbaşı Eğitim Programı ve Toplum Yararına Program açılmış bu programlara 6 bin 206 kadın ve 4 bin 808 erkek olmak üzere toplam 11 bin 014 kişi katılmıştır. 2020 yılı İçerisinde Aktif İşgücü Hizmetleri ve Toplum Yararına Programlar kapsamında yapılan toplam ödeme tutarı 88 Milyon 385 Bin TL olup, işsizlik sigortası kapsamında yapılan 19 milyon 256 bin lirası ödeme ile birlikte işsiz vatandaşlarımıza toplam 107 milyon 641 bin lira ödeme yapılmıştır." dedi.

"İşgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak ve meslek liselerimizi daha fonksiyonel hale getirmek amacıyla, ilimiz merkez ve ilçelerindeki meslek liselerinde yeni meslek dalları açılmıştır. Yine engelli ve eski hükümlülerin kendi işin kurmasına yönelik sunmuş oldukları projelerden 5’i kabul edilerek hibe desteği sağlanmış, olup, hibe destekleri 2021 yılında da devam edecektir. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları doğrultusunda 2021 yılında da işgücü ihtiyacının giderilmesine ve istihdamın arttırılmasına yönelik mesleki eğitim faaliyetlerine devam edilecektir." dedi.


Adıyaman 2021 yılı Birinci İl İstihdam Toplantısı yapıldı

Adıyaman 2021 yılı Birinci İl İstihdam Toplantısı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler