Adıyaman Belediye Başkanı: Adıyaman'ın pilot il seçilmesi için çalışıyoruz

Adıyaman Belediye Başkanı: Adıyaman'ın pilot il seçilmesi için çalışıyoruz

​Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman’ın uzay çalışmalarında pilot il seçilmesi için Türkiye Uzay Ajansı’nı ziyaret etti.

Adıyaman’ı her alanda hak ettiği noktaya ulaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kılınç, yeni projeler için Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.

Adıyaman’ın uzay çalışmalarında öncü olabilmesi için Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım’ı ziyaret eden Kılınç “Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nı vizyonumuza aldık. Bu kapsamda bugün Türkiye Uzay Ajansı Başkanımız Sayın Serdar Hüseyin Yıldırım ile buluştuk. İlimizdeki gençlerde uzay çalışmaları konusunda farkındalık oluşturmak, uzay çalışmaları deneyap atölyeleri kurmak, gözlem parkları oluşturmak ve eğitim kursları açma konusunda görüş bilirliğine vardık. İlimizdeki cevherleri ortaya çıkarmak ve yetiştirmek için hiç durmadan çalışmaya, yeniliklere kapı açmaya ve geleceğin Türkiye’si için koşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Adıyaman’ı pilot il seçmek için çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.