Adıyaman Belediyesi dilendirilen kadın ve çocuklar için adım attı

Adıyaman Belediyesi dilendirilen kadın ve çocuklar için adım attı

​Belediye son yıllarda Adıyaman’ın en büyük problemlerinden biri haline gelen caddelerde, sokaklarda, mezarlıklarda, dilendirilen, çalıştırılan kadınlar ve çocuklar için harekete geçti.

Proje, Adıyaman’da yaşayan halkın insan ticareti ve emek sömürüsü konusunda bilinçlendirilmesini amaçlıyor. Bilinçlendirme kampanyalarını yürütecek yerel halk ve mültecilerin de içinde olduğu gönüllü gençlerden oluşan bir ekip oluşturuldu. Bu kapsamda proje yürütme ofisi kuruldu. Projenin detayları ise oluşturulan sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Camiler ve okullarda seminerler düzenlenecek

Şehir halkı broşürlerle, reklam panolarıyla, billboardlarla, afişlerle bilinçlendirilecek. Ayrıca camiler, okullar, iş yerleri ve çeşitli kamu kurumlarında bilinçlendirme çalışmaları kapsamında seminerler düzenlenecek. Yine proje kapsamında farkındalık oluşturmak için okullarda resim, grafik ve kısa film yarışmaları yapılacak.

Avrupa Konseyi ve AB’nin "Türkiye’de Çocuk Ticareti ve Emek Sömürüsü Amacıyla İnsan Ticareti Konusunda Farkındalık Yaratma" çalışması kapsamında hazırladığı proje ile hibe desteği almaya hak kazanan 5 belediyeden birisi olan Adıyaman Belediyesi çalışmalarına başladı.

"Tüm vatandaşlarımız bilinçlendirilecek"

Adıyaman'da yaşanan insan ticareti ve emek sömürüsü kapsamına giren sorunlarla ilgili tüm halkın bilinçlendirileceğini söyleyen sorumlular, “Bu projenin tamamlanması ile birlikte ilimizde insan ticareti ve emek sömürüsü kapsamına giren yerel sorunlarımıza gençlerimizin ve tüm halkımızın desteğiyle çözüm bulmayı hedefliyoruz. Projemiz İnsan Ticareti ve Emek Sömürüsü hakkında farkındalık oluşturmaya yönelik bir proje… Bu proje Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte… Türkiye’de konu ile ilgili desteklenen 5 belediyeden biriyiz. Proje toplam 6 ay sürecek. 6 ay boyunca hem halka yönelik, hem de okullarda olacak eğitimlerimiz, seminerlerimiz olacak. Öğrencilere yönelik resim, grafik tasarım ve kısa film yarışmalarımız olacak." ifadelerini kullanıldı.

"Halkımızın desteğiyle bu soruna çözüm bulmayı hedefliyoruz"

Yapılan açıklamanın devamında, "Hedef kitlemiz Adıyaman'da yaşayan tüm vatandaşlar. Tüm vatandaşlarımızın Adıyaman'da yaşanan insan ticareti ve emek sömürüsü kapsamına giren sorunlarla ilgili bilinçlendirilmesini sağlayacağız. Projede çalışacak gönüllü arkadaşlarımız belirlenirken hem yerli halkın, hem de mülteci misafirlerimizin de olmasına özen gösterdik. Proje yürütülürken gençlerin de sürece dâhil olmasıyla yerel yönetimlerde gençlerin söz sahibi olmasını da sağlamış olduk. Bu projenin tamamlanması ile birlikte ilimizde insan ticareti ve emek sömürüsü ile ilgili yerel sorunlarımıza gençlerimizin ve tüm halkımızın desteğiyle çözüm bulmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.