Adıyaman Belediyesi şebeke suyu hakkında açıklama yaptı

Adıyaman Belediyesi şebeke suyu hakkında açıklama yaptı

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yaptığı analiz sonuçlarına göre, Adıyaman şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Son günlerde il merkezinde özellikle çocuklarda görülen enfeksiyonel rahatsızlıkların kaynağının içme suyu olduğu iddialarına Adıyaman Belediyesi yetkililerinden cevap geldi.

Yetkililer, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından rutin olarak 27 farklı noktadan alınan su numunelerinin sonuçları üzerine yaptığı açıklamada, Adıyamanlıların temiz su içtiğini dile getirdiğini belirtti.

Son günlerde il merkezinde artan enfeksiyonel vakaların kaynağının içme suyu olduğunun iddia edilmesi üzerine bir açıklama yapan Adıyaman Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından rutin olarak 27 farklı noktadan alınan içme suyu analiz sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Adıyaman şehir içme suyunun oldukça temiz olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Tıpkı son 6 ayda olduğu gibi, 17 Haziran 2021 tarihinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından günlük klor denetimi dışında 27 farklı noktadan alınan su numunelerinin hiç birinde de herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır ve uygunluk raporları kurumumuza iletilmiştir. Konu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüzle birebir iletişime geçebilir.” dedi.

Her yaz ayında suya kanalizasyon karışması ve sudan kaynaklı enfeksiyonlarla ilgili söylemler hakkında, vatandaşlarda bir tereddüt oluşturulduğunu da sözlerine ekleyen yetkililer, “Adıyaman Belediyesi içme suyu denetimi Halk Sağlığı Müdürlüğünce rutin olarak 27 noktadan alınan numunelerle denetlenmekte ve bu denetimler neticesinde klorlama oranı ve düzenlemeler belediyemizce Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün kontrolünde ayarlanmakta ve devam etmektedir. Söz konusu iddialar yaz mevsimi dolayısıyla meydana gelen enfeksiyon hastalıklarının alışılagelmiş söylemlerinden ibaret olup, vatandaşlarımız içme suyumuzu gönül rahatlığıyla tüketebilir.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler