Adıyaman Belediyesine 21 bin kişi yapılandırma için başvurdu

Adıyaman Belediyesine 21 bin kişi yapılandırma için başvurdu

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yürürlüğe giren vergi ve prim borcu yapılandırması ile belediyeye olan borçlarında yapılandırma yapmak isteyen vatandaşlar belediyede kuyruk oluşturdu.

31 Ocak 2021 tarihinde sona eren yapılandırma sürecinde Adıyaman Belediyesine yapılan başvuruların oldukça yoğun olduğunu söyleyen yetkililer, 21 bin 900 vatandaşın borçlarını yapılandırmak için başvuruda bulunduğunu dile getirdi.

Adıyaman Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Şefliği tarafından yapılan açıklamada “Daha önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla alınan kararla başlatılan ve ilk olarak 31 Aralık 2020 tarihinde sona ereceği açıklanan vergi, prim borçları, köprü ve trafik cezaları ile belediyeye olan borçların yapılandırma süresi yine Cumhurbaşkanımızın kararı ile bir ay süreyle, yani 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu önemli fırsatı kaçırmak istemeyen hemşerilerimiz, belediyemize olan borçlarını yapılandırmak için bu süre içerisinde belediyemize bizzat gelerek, online ve telefon yoluyla başvuruda bulundu. Toplamda 21 bin 900 vatandaşımızın başvurusunu alan belediyemiz, bu başvuruların 19 bin 980’ini bizzat belediyeden alırken, 926’sını telefon, 883’ünü internet üzerinden online ve 111’ini de 65 yaş üzeri yaşlı ve engelliler için eve hizmet yoluyla aldı. Ayrıca bu süreçte 3 bin 61 de yeni abone kabulü sağlanmış oldu.” dedi.

Yetkililer ayrıca, yapılandırmaya başvuran vatandaşların borçlarını 18 taksite kadar taksitlendirerek ödeyebilme fırsatını yakaladığını da sözlerine ekledi. 


Adıyaman Belediyesine 21 bin kişi yapılandırma için başvurdu

Adıyaman Belediyesine 21 bin kişi yapılandırma için başvurdu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.