Adıyaman Bilim Sanat Merkezi öğrencileri projelerini sergiledi

Adıyaman Bilim Sanat Merkezi öğrencileri projelerini sergiledi

Öğrencilerin bilime ilgi duymasını sağlamak ve bilimsel düşünce kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla MEB ve TÜBİTAK tarafından desteklenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı yapıldı.

Adıyaman Bilim Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, BİLSEM Müdürü Fuat Tokur, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

Açılışı yapılan sergide BİLSEM’in genç mucitleri, araştırma, inceleme ve tasarım olmak üzere 3 ana başlıkta hazırladıkları 25 projeyle dikkat çekti.

Öğrencileri tebrik ederek emeği geçenlere teşekkür eden Vali Mahmut Çuhadar, yetişen ve gelişen yeni nesillerin umut vaat ettiğini belirtti.

Vali Çuhadar, “Bu tür etkinlikler hayal gücü ile bilimin birleşimi olup, öncelikli amacı da bu yetenekelrin ortaya çıkmasına zemin hazırlamak ve öğrencilerimizin kendilerine olan özgüvenini artırmaktır. Bu fuarlar öğrencilerimizin kişisel gelişimleri ile bilgi ve birikimlerine çok önemli katkılarda bulunuyor. Bu çalışmalarda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.


BİLSEM’in genç mucitleri projelerini sergiledi

BİLSEM’in genç mucitleri projelerini sergiledi

BİLSEM’in genç mucitleri projelerini sergiledi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler