Adıyaman bulvar yolu yenileniyor

Adıyaman bulvar yolu yenileniyor

​Adıyaman Belediyesi ile Karayolları 8'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yenilenmesi için bulvar yolunda gerçekleştirilecek olan çalışmalar başladı.

Karayolları 8'inci Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ve Karayolları 87'inci Şube Şefi Emrullah Metin ile birlikte Karayolları Adıyaman Şube Şefliği önünde başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, asfalt ve kaldırımı yenilenecek olan bulvarın ışıklandırması ve peyzajı ile Adıyaman’a yakışır bir hale getirileceğini söyledi.

Adıyaman Belediyesi olarak yenileme sürecinde kendirinin de bulvardaki altyapıyı değiştireceklerini sözlerine ekleyen Kılınç, “Toplam uzunluğu 12 kilometre olan ancak çift taraflı düşünüldüğünde toplamda 24 kilometrelik bulvarı yenileme çalışmalarına başlanmış bulunuluyor. Bu konuda Karayolları Bölge Müdürümüz Ökkeş Bey çok ciddi bir hassasiyet gösterdi. Atatürk Bulvarındaki yenilemenin dışında geldiği günden bu yana hem Altınşehir Mahallesinde tamamlanan battı-çıktı konusunda hem de ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılan Hastane/Otogar kavşağı konusunda yoğun gayretler ortaya koydu, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Malumunuz şehrimizin vitrini konumunda bulunan Atatürk Bulvarımızdaki asfalt yaklaşık 20 yıllın bir asfalt. Üzerinden çok ciddi bir süre geçtiği için yenilenmeye ihtiyaç duyuyordu. Bu konuda yaptığımız talebe olumlu yanıt veren Karayolları, Eğriçay Köprüsünden 400 Yataklı Devlet Hastanesi kavşağına kadar devam edecek olan yenileme çalışmalarına başladı." dedi.

Kılınç açıklamasının devamında, "Çalışmalar kapsamında tüm asfalt, yan yollar ve kaldırımlar ile bordur taşları baştan sona yenilenecek. Kaldırımlarda bazalt taşları kullanılacak. İnşallah tamamlandığında, çevre düzenlemesi ve aydınlatmasıyla birlikte Atatürk Bulvarı şehrimize yakışır bir hale getirilecek. Adıyaman Belediyesi olarak biz de bu süreçte özellikle güney kısımdaki altyapı şebekesini baştan sona değiştireceğiz. Yaklaşık 7 kilometrelik bir alanda içme suyunu taşıyan asbest boruları bağlantılarıyla birlikte daha sağlıklı borularla yenileyeceğiz. Bundan sonrası için kazılara mümkün olduğunca izin vermeyeceğiz. Son olarak bu süreçte trafikte meydana gelecek olası sıkışıklıktan dolayı hemşerilerimizden özür diliyoruz. Birazcık sabırla bu hizmeti de en kısa sürede onlara sunacağız inşallah. Adıyaman için oldukça önemli sayılan bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Adıyaman bulvar yolu yenileniyor

Adıyaman bulvar yolu yenileniyor

Adıyaman bulvar yolu yenileniyor

Adıyaman bulvar yolu yenileniyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.