Adıyaman canlı hayvan pazarında sessizlik hâkim

Adıyaman canlı hayvan pazarında sessizlik hâkim

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle canlı hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Ancak yem fiyatlarındaki artışın kurban fiyatlarını da yükseltmesi kurban satıcılarını endişelendiriyor.

Piyasada herhangi bir haraketlilik olmadığını söyleyen büyük ve küçükbaş kurban satıcıları pandemiyle birlikte yem fiyatlarındaki aşırı artışın satışları olumsuz etkilediğini belirtti.

Yıllardır kurbanlık satışı yaptığını söyleyen Mustafa Kucak, yem fiyatlarındaki artıştan şikâyet ederek "Bu sene hiç kurban alıp satılmıyor. Coronavirus nedeniyle hayvan alıp satımı gerçekleştiremiyoruz. Yem fiyatları geçen seneye oranla çok fazla arttı, ancak kurbanlıkların fiyatı geçen seneyle hemen hemen aynı seyrediyor. Yem fiyatlarının aşırı artışa karşın kurban fiyatlarına en fazla 2 yüz TL eklendi." dedi.

Kurbanlık satışının henüz istenilen düzeyde olmadığını bundan dolayı kurban satıcılarının zor durumda kaldığını dile getiren Mahmut İkier "Yem fiyatları artış gösterdi. Bu sebeple kurbanlıklar satılmıyor. Kurbanlık fiyatları geçen seneyle hemen hemen aynı kaldı. Coronavirus sebebiyle kurban satışı gerçekleştiremedik.  Covid-19 nedeniyle hem kurban satıcıları hem kurban alıcıları hem de vatandaşlar ekonomik olarak olumsuz etkilendi." ifadelerini kullandı.

Yem fiyatlarındaki artışın kurban fiyatlarını yükselttiğini belirten Mehmet Elçi "Yem fiyatları arttı, bu durum satışlarda fiyatların bir miktar artmasına neden olduysa da hayvan fiyatları geçen seneyle hemen hemen aynı oranda seyrediyor. Şu ana kadar piyasada bir haraketlilik yok. Kurbana yakın bir zaman da biraz canlılık bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kurbanlık almak için canlı hayvan pazarına geldiğini ancak kurban satıcılarının bile yerinde olmadığını söyleyen kurban alıcısı Mustafa adlı vatandaş "Piyasada fazla hayvan yok. Şu an için sadece bakacağız. Fiyatlar konusunda kimseyle pazarlık yapmadığımız için söyleyecek bir şey yok." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.