Adıyaman GÜL-Der'den Erbaş'a destek mesajı

Adıyaman GÜL-Der'den Erbaş'a destek mesajı

​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, İslam'ın; eşcinselliği ve zinayı lanetlediğini hatırlatması üzerine bazı kesimlerce yapılan bilinçli saldırılar, her kesim tarafından kınanmaya devam ediyor.

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a yönelik linç girişimlerine karşı tepkiler büyümeye devam ediyor.

Cinsel sapkınlığı sahiplenenlere karşı Ali Erbaş'a bir destek de Adıyaman'da faaliyet yürüten Gül-Der'den geldi.

Adıyaman'da faaliyet yürüten Gül-Der Başkanı Ferhat Özbadem, Erbaş'ın İslam'ın emir ve yasaklarını dile getirdiğini; muhafazakâr, mütedeyyin insanlara ve en son Diyanet İşleri Başkanı'na saldıranların kalkanı olan İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesi için hükümete çağrı yaptı.

"Hiçbir makam ve mahkemenin, İslam ahkâmını sorgulama ve yargılama hakkı yoktur"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın İslam'ın emir ve yasaklarını dile getirmesinin ardından eşcinselliği savunan bazı kesimler tarafından suç duyurusunda bulunulmasına karşı Erbaş'a, her kesimden destek geliyor.

Gül-Der Başkanı Özbadem, yaptığı açıklamada, 'Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor.' diyen Diyanet İşleri Reisi Ali ERBAŞ hocayı destekliyor, bunu ayrımcılık söylemi olarak yaftalayıp suç duyurusunda bulunanları kınıyorum." dedi.

Özbadem, İstanbul Sözleşmesi'nin bu işteki rolüne değinerek "İstanbul Sözleşmesi'ni kalkan olarak kullanıp muhafazakâr, mütedeyyin insanlara ve en son Diyanet Başkanı'na saldıranların kalkanı ellerinden alınmalıdır. İstanbul Sözleşmesi iptal edilmelidir. Bizim medeniyetimizin temel kaynakları, aileyi AB uyum yasalarından ve İstanbul Sözleşmesi'nden daha iyi koruyacak modern yasaları içerir." ifadelerini kullandı.

"Ali Erbaş Hoca'nın söyledikleri İslam'ın hakikatleridir"

Özbadem, Erbaş'ın dile getirdiği hakikatlerin İslam ve Kur'an kaynaklı olduğunu belirterek "Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Allah'ın emir ve nehiylerinden bazılarını bu haftaki cuma hutbesinde dile getirerek mevkiinin (vazifesinin) hakkını vermiştir. Kendisinden bir söz söylememiştir. Söyledikleri Kur'an'ın emir ve yasaklarıdır. Bu sebepten Ali Erbaş Hoca'ya saldıranlar aslında içlerindeki İslam düşmanlığını bu vesile ile dışa vuruyorlar.  Bunca ahlaksız ve provakatif linç girişimi karşısında hakikati söylemek erdem; savunmak görevdir. Ali Erbaş Hoca'nın söyledikleri İslam'ın hakikatleridir. Bu hakikatleri sahiplenmek inancımızın gereğidir." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.