Adıyaman Hukukçular Derneği: Ortak konsensüs ile yeni bir anayasa yapılmalıdır

Adıyaman Hukukçular Derneği: Ortak konsensüs ile yeni bir anayasa yapılmalıdır

​Hukukçular Derneği Adıyaman İl Temsilcisi Avukat Ahmet Işık, bir süredir kamuoyunda yeni anayasa hazırlanması konusundaki tartışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin yeni bir anayasayı tartışmasının zamanı gelmiştir." demesinin ardından başlayan yeni anayasa tartışmaları her kesim tarafından dillendirilmeye başlandı.

Konuya dair açıklamalarda bulunan ​Hukukçular Derneği Adıyaman İl Temsilcisi Avukat Ahmet Işık, tam manasıyla sivil, kapsayıcı ve katılımcı bir anayasaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Işık, mevcut anayasanın darbe ürünü olduğu vurgusunu yaparak "Anayasada daha önce önemli değişiklikler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildi. Vesayetin geriletmeye çalışıldığı adımlar atıldı. Ama mevcut Anayasa içinde hala 1961 ve 1982 Anayasası'nın ruhu dolaşmaktadır. Artık tam manasıyla sivil, demokrat, ileri kapsayıcı katılımcı bir anayasaya ihtiyaç vardır. Bununla ilgili ivedilikle başta iktidar ve ana muhalefet partileri olmak üzere TBMM de yer alan ve de almayan bütün siyasi partilerin bir çalışma başlatması gerekmektedir. Yine yeni anayasanın yapımı ile ilgili TBMM de bir komisyon kurulup geniş, katılımcı, özgürlükçü bir anayasa yapılmalıdır. Kurulacak bu komisyon, sadece siyasilerden değil toplumun bütününü kapsayan, barolar, Sivil Toplum Kuruluşları, üniversiteler, akademisyenler görüşleri alınmalıdır. Ortak konsensüs bir çalışma ile yeni anayasa yapılmalıdır. Bütün vesayet düzenlerinden kurtulmamızı sağlayacak yeni, güçlü ve özgür bir anayasanın yeni baştan yapılmasına ihtiyaç vardır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.