Adıyaman İl Müftü Yardımcısı: Bu yaz evlerimizi Kur'an Kursu'na çevirelim

Adıyaman İl Müftü Yardımcısı: Bu yaz evlerimizi Kur'an Kursu'na çevirelim

​Coronavirus salgını nedeniyle yüz yüze eğitimlere ara verildikten sonra uzaktan eğitime geçilen Kur'an kurslarında, özellikle yaz aylarında milyonlarca öğrencinin elif- ba cüzünü alıp koştuğu kurslar ve camiler bu yaz mahzun kalacak.

Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu, bu yaz Diyanet TV üzerinden verilecek olan Kur'an-ı Kerim eğitimi hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunarak, her bir ailenin çocuklarıyla birlikte evlerini birer Kur'an kursuna çevirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Her yıl 3 milyona yakın öğrencinin İslam dininin temel esasları ile Kur'an-ı Kerim okumayı ve namaz kılmayı öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, bu yaz yüz yüze eğitim veremeyecek.

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından paylaşılan bilgide, "Diyanet TV üzerinden yapacağımız Yaz Kur’an Kursu hazırlıklarımızda son aşamadayız." ifadelerine yer verildi.

"Ailelerimizin mutlaka bu işe ehemmiyet vermesi gerekmektedir"

Evde TV üzerinden verilecek yaz Kur'an eğitiminden verim elde edilebilmesi için ebeveynlerin mutlaka bu işe sıkıca eğilmeleri gerektiğini belirten Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu "Bizler din görevlileri olarak camilerde, Kur'an kurslarında eğitimin devam etmesini isteriz, ama pandemi şartları bazı şeylerden fedakarlık yapmayı zorunlu kılıyor. Bu nedenle bu yıl yine başkanlığımızın daha sonra açıklayacağı program takvimi gereğince yaz kurslarımız televizyon üzerinden, sosyal medya üzerinden devam edecek. Ama burada bizlere ve ailelere düşen çok önemli sorumluluk var. Ebeveynlerin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. Yani sadece okul eğitimi ile alakalı değil, aynı zamanda Kur'an kursu eğitimiyle alakalı da hassasiyet göstermeleri lazım. Çocukların eğitimini mümkün mertebe teşvik edecek, onları yönlendirecek, onları motive edecek bir takım çaba içerisine girmeleri lazım. Çünkü sadece televizyon üzerinden yapılan yayınların çocuklar tarafından yeterince dikkatle dinlenememe veya dinlememe durumu söz konusudur. Buna EBA üzerinden yapılan eğitim sürecinde de şahit olduk ve gördük. O nedenle başkanlığımızın yapacağı yayınlardan verim elde edebilmeniz için kardeşlerimizin, ailelerimizin mutlaka bu işe ehemmiyet vermesi gerekmektedir." dedi.

"Şartların uygun hale gelmesi için gerekli tedbirleri alacağız"

İl müftülüğü olarak çocukların bu yaz mevsimini daha verimli geçirmeleri, Kur'an-ı Kerim'i gönüllerine yazabilmeleri ve pandemi sonrası camiye koşarak gitmelerini sağlamak için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Bekiroğlu "Biz de müftülükler olarak bilinçlendirme noktasında elimizden geleni yapacağız, şartların uygun hale gelmesi için gerekli tedbirleri alacağız. Ama elbette ki bu normal örgün eğitim sürecindeki gibi yüz yüze cereyan etmeyecek. Ailelerimizin bu noktada gerekli hassasiyeti göstermeleri lazım. Çocuklarımızın en azından kulak dolgunluğu oluşması için televizyondan dinlerken Kur'an-ı Kerim'in okunuşu, tecvit kaidelerini öğrenebilmeleri için gerekli ihtimamı göstermelerini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Aile içerisinde çocuklara yönelik bir program olması lazım"

TV üzerinden yapılacak programın detaylarının daha sonra medya yoluyla paylaşılacağını söyleyen Bekiroğlu "Ayrıntılı programın nasıl yapılacağı ne zaman başlayacağı da başkanlığımız tarafından ilan edilecek ve biz de bunu medyadan, sosyal platformlardan inşallah paylaşacağız. Ailelerin gerekli ihtimamı göstermelerini ifade ederken şunu kastediyoruz: Aile içerisinde çocuklara yönelik bir program olması lazım. Yani 'çocuk ben şu saatte mutlaka bu dersi takip etmem lazım, bu benim sorumluluğum' diye motive olması lazım. Bunu yapacak olan da yine aile bireyleri olan anne ve babadır. Çünkü dışarıdan siz ne kadar yönlendirmeye çalışsanız da motive etmeye çalışsanız da burada aile büyüklerinin ev içerisinde uyguladıkları program etkili olacaktır. Ev içerisinde düzenli bir program yoksa aile büyükleri çocuklara program hazırlamamışsa ondan çok fazla verim elde edilmesi mümkün değildir. Eğer verim elde etmek istiyorsak mutlaka onu bir programa bağlamamız lazım. Kur'an-ı Kerim okumayı biliyorsak ya da onunla ilgili eğitimimiz varsa biz de çocuklarımızı gerektiğinde dinleyeceğiz, ekstra programlar yapacağız." şeklinde konuştu.


Adıyaman İl Müftü Yardımcısı: Bu yaz evlerimizi Kur'an Kursu'na çevirelim

Adıyaman İl Müftü Yardımcısı: Bu yaz evlerimizi Kur'an Kursu'na çevirelim

Adıyaman İl Müftü Yardımcısı: Bu yaz evlerimizi Kur'an Kursu'na çevirelim

Adıyaman İl Müftü Yardımcısı: Bu yaz evlerimizi Kur'an Kursu'na çevirelim

Adıyaman İl Müftü Yardımcısı: Bu yaz evlerimizi Kur'an Kursu'na çevirelim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler