Adıyaman İl Sağlık Müdürü: Hep birlikte olacağımız günler geri gelecek

Adıyaman İl Sağlık Müdürü: Hep birlikte olacağımız günler geri gelecek

​Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz, Covid-19 risk haritasında çok yüksek riskli bölgede yer alan Adıyaman'ın kurallar çevresinde hareket ettiği anda kısa sürede mavi renk olarak görülebileceğini söyledi.

Hayatın tüm alanlarında ve her kesimi etkileyen Covid-19'un ekonomiden eğitime, sosyal hayatın her alanına etki ettiğini belirten Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman'ın çok riskli bölgeden kurtulması için temel kurallara sıkı sıkı uyması gerektiğini ifade etti.

"İlimizde maalesef son dönemlerde vaka sayımızda bir miktar artış var"

Adıyaman'da günlük vaka sayısının son günlerde arttığına dikkat çeken Öz, "Bir yılı bulan bir süredir ülkemizin her köşesinde olduğu gibi maalesef ilimizde de Coronavirus hastalığı görünüyor. Coronavirus Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın olarak kabul ediliyor yani bir pandemi ile karşı karşıyayız. Eğitimden ekonomiye, sosyal hayatın her köşesinde maalesef bu hastalığın etkisi dünyanın her yerinde görülüyor. Ve ciddi anlamda tüm insanları yoran, aslında tüm dünyanın her tarafındaki herkesi etkileyen bir süreç oldu.  Ülkemizde de maalesef bir kısım vatandaşlarımız hastanede yoğun bakımda yatanlar oldu ve entübe olanlar, kaybettiğimiz vatandaşlarımız da oldu. Bu sebeple çok ciddi anlamda önemsenecek, toplumun hepsini etkileyen bir hastalık olduğu için devamında da bu hastalıkla mücadele edilecek bir durumla karşı karşıyayız. İlimizde de maalesef son dönemlerde vaka sayımızda bir miktar artış var." dedi.

"Kol kola vererek hep beraber bu hastalığı yenmeliyiz"

Bu vaka sayılarının azaltılmasıyla ilgili de yapılacak olan şeyler kesinlikle pandemi ile mücadele kurallarını benimsemek ve buna riayet etmektir. Bunlar maske takmak, mesafeye, temizliğe dikkat etmektir. Bunlara dikkat edersek yine vaka sayılarını özlediğimiz seviyeye indirebiliriz. Ben herkesten pandemi kurallarına uymalarını istirham ediyorum. Bu hastalıkla sadece sağlık çalışanlarının mücadele etmesi gerektiğini düşünmüyorum, kol kola vererek hep beraber bu hastalığı yenmeliyiz. Çünkü bu halk sağlığı problemini,herkesin dikkat etmesiyle yenebiliriz. Ancak önümüzdeki günlerde hep birlikte el ele vererek zaruret olmadan bir araya gelmememiz gerekiyor. Herhangi bir şekilde dışarı çıktığımız zaman işimizi hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Evimizden çıkarken maske takmalıyız. Ayrıca dışarıda her zaman maske takmaya devam edeceğiz. Sosyal mesafenin en az bir buçuk metre olması gerekiyor. Bunlara dikkat ettiğimiz sürece bizler vaka sayısının azaldığını hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"Pandemi bitince hep birlikte beraber olacağımız günler geri gelecek"

Salgın süresince misafirlik ve toplu olarak bir araya gelmelerin ertelenmesi gerektiğini dile getiren Öz, "Pandemi bitince hep birlikte beraber olacağımız günler geri gelecek. Akrabalarımızla, büyüklerimizle bir araya gelebileceğiz. Yine kalabalık bir şekilde nişanlar düğünler yapacağız, kız istemelerinde bulunacağız. Bir araya geleceğiz, çiğköftemizi yiyeceğiz, içeceklerimizi ve kahvelerimizi yudumlayacağız. Ama şu dönemde gerçekten bu gibi şeyler riskli şeyler ama pandemi bittikten sonra bu güzel özelliklerimize bu güzel hasretlerimize devam edeceğiz. 0416 213 00 36 Covid-19 danışma hattımız mevcut bu hatta her isteyen ulaşabilir. Herhangi bir sorununuz varsa sorunuza cevap bulabilir, herhangi bir destek istiyorsanız destekte bulunabiliriz. Ya da test yaptırmak veya test sonucunuzu öğrenmek istiyorsanız hastanelerde her daim test yapıyoruz. Eğer siz evden çıkamayacaksanız biz ambulans göndererek sizi hastaneye götürerek testlerinizi, tahlillerinizi yapıp sizi tekrar evinize getiriyoruz. Ama sadece test yapmak istiyorsanız ve evden çıkamıyorsanız filyasyon ekiplerimiz eve gidip orada test alıyorlar. Yani biz testleri hem evde hem hastanede yapabiliyoruz." şeklinde konuştu.

Öz son olarak vatandaşların daha dikkatli olmasını isteyerek "Covid-19 hastane veya temaslı olan kişilerin hastaneye gitmesi gerekiyorsa kesinlikle toplu taşıma araçlarını kullanmasınlar. Covid-19 danışma hattını arayıp ambulans talebinde bulunabilirler. İhtiyaç varsa ambulans gönderiyoruz, ihtiyaç yok ise hastaneye gitmesi gerekiyorsa filyasyon araçlarımızı göndererek onları hastaneye götürüyoruz. Hastaneye gitmesine gerek yok ama evde muayene olması gerekiyorsa doktorlu filyasyon ekibimizi göndererek evde muayenesini yaptırıyoruz.  Gerekirse evde testini yapıyoruz, test yapılmışsa gerektiğinde tekrarını yapıyoruz. Bu sebeple vatandaşımız her an teste ulaşabileceğini bilsin talep ettiği zaman telefonla arayıp ulaşabilir. Bu süreçte salgının erken bitmesi için kurallara dikkat eden vatandaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.


Adıyaman İl Sağlık Müdürü: Hep birlikte olacağımız günler geri gelecek

Adıyaman İl Sağlık Müdürü: Hep birlikte olacağımız günler geri gelecek

Adıyaman İl Sağlık Müdürü: Hep birlikte olacağımız günler geri gelecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.