Adıyaman Kahta'da hastane personelinden örnek davranış

Adıyaman Kahta'da hastane personelinden örnek davranış

Adıyaman'da bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan personel, acil serviste bulduğu içerisinde yaklaşık 20 bin TL olan çantayı sahibine teslim etti.

Adıyaman'ın Kahta İlçe Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Işık, acil serviste bulduğu içerisinde yaklaşık 20 bin TL olan çantayı sahibine teslim etti.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul'da yaşayan ve tatil için Sincik'in Taşkale köyünde bulunan Mehmet Altınkılıç (80) isimli vatandaş, Kâhta Devlet Hastanesine geldi. Hastanenin acil servisinde muayene olan Altınkılıç, yapılan tetkiklerin ardından Taşkale'ye geri dönmek için hazırlık yaparken yanında getirdiği ve içerisinde yaklaşık 20 bin lira olan çantayı unuttu.

Kâhta'ya yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Taşkale köyüne giden yaşlı adam, araçtan indikten sonra çantasını düşürdüğünü fark etti. Araç içerisinde çantasını arayan Altınkılıç, bir sonuç alamayınca Kâhta'ya geri döndü.

Bu arada Kâhta Devlet Hastanesi acil servisinde çantayı bulan güvenlik görevlisi Işık, çantayı Kahta Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü İlhan Aslan'a götürdü. Aslan ise tutanak tutarak çantayı vezne yetkililerine teslim etti.

Çantanın bulunmasıyla hastaneye gelen Altınkılıç, çantasını Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost'tan teslim aldı.

Olayın nasıl yaşandığını anlatan Altınkılıç, çantayı bulan Işık'a ve kendisine ulaşarak teslim almasını sağlayan hastane yönetimine teşekkür ederek, Işık'ı ödüllendirmek istediğini söyledi. Çantayı bulan Işık ise ödülü kabul edemeyeceğini ifade ederek, bulduğu çantayı insaniyet namına hastane yönetimine teslim ettiğini dile getirdi.

Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimi Dost, çantayı korumak ve sahibine teslim etmekle yükümlü olduğunu hatırlatarak, duyarlı davranışından dolayı Murat Işık'a ve emeği geçen hastane çalışanlarına teşekkür etti.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler