Adıyaman Kahta'daki yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Adıyaman Kahta'daki yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde hizmet veren Kahta Devlet Hastanesi ve Kâhta Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yapılan yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Kâhta Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen yangın ve tahliye tatbikatı ve Devlet Hastanesi personelleri, itfaiye ve ambulans ekipleri ve vatandaşların yanı sıra tatbikat esnasında yaşanabilecek olumsuzluklar ile ilgili iş güvenlik uzmanları ve sivil savunma uzmanları da hazır bulundu.

Tatbikat öncesi hazır bulunan personellere açıklamada bulunan Sivil Savunma Uzmanı Hasan Yavaş, “Hastanemizde elektrik tesisatı düzenli aralıklarla kontrol edilmekte olup yangına sebep olabilecek tüm sorun ve sıkıntıların önü kesilmektedir.” dedi.

Tatbikata senaryo gereği yangın alarmı verildikten sonra olay yerine ilk olarak yardım ve itfaiye ekipleri geldi. Tatbikatta personel, hasta ve hasta yakınlarının tahliye işlemi gerçekleştirildi. Personelin binadan tahliye edilmesi,  yatan hastaların nasıl kurtarılması gerektiği ve tahliye edilmesi, üst katlarda mahsur kalan hastaların kurtarılması, aynı zamanda yaşanabilecek yangın faciasına karşı yangın söndürme teknikleri sivil savunma ve itfaiye ekipleri tarafından teorik olarak personele gösterildi.

Yangın ve tahliye tatbikatı hakkında açıklamada bulunan Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimi Abdulkadir Dost, tatbikatın amacının hastanede çalışan personelin yangın anında ne yapması gerektiği ve soğukkanlılıkla nasıl davranması gerektiği hakkında bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Dost, “Hastanemizde olası bir yangın karşısında hastane yönetimi olarak tedbirlerimizi aldık. Yangın kontrol sistemimiz ve yangın tüplerimiz belli aralıklarla sürekli kontrol edilerek her an hazır durumdayız. Tatbikatımız başarıyla ve gayet verimli bir şekilde gerçekleşmiştir.” dedi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler