Adıyaman Müftü Vekili Bekiroğlu: "Karantinaya kesinlikle riayet etmemiz lazım"

Adıyaman Müftü Vekili Bekiroğlu: "Karantinaya kesinlikle riayet etmemiz lazım"

Adıyaman İl Müftü Vekili Abdullah Bekiroğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan Covi-19 salgınına karşı daha duyarlı olunması ve karantinaya alınan vatandaşların mutlakla kurallara uyması gerektiğini belirtti.

Coronavirus (Covid-19)'un bir musibet olduğunu ve bu musibetin bertaraf olması için dua edilmesi gerektiğini vurgulayan Bekiroğlu, Müslümanlar olarak karantina başta olmak üzere, önerilen tavsiyelere uyulmasının elzem olduğunu söyledi.

Bekiroğlu, "Neticede bir musibet, musibetin defi için de dua etmemiz lazım. Hani âlimlerimiz öyle ifade etmişler 'umumi belada, umumi dua, umumi istiğfar gerekir.' bu işin manevi kısmı önemli. Diğer husus özellikle salgınla ilgili Peygamber Efendimizin uyarılarına dikkat etmemiz lazım. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem), 'salgının olduğu yere girilmemesi eğer salgına maruz kaldıysak da oradan çıkılmaması, oradaki karantina şartlarına uyulması' manasında bizlere emirleri var. Buna da riayet etmemiz lazım Müslümanlar olarak, halk olarak. Bunun birçok hikmetleri var. Öncelikle içerisinde maruz kaldığımız bu salgın esnasında karantinaya uyması gereken kardeşlerimizin kesinlikle buna riayet etmeleri lazım. Çünkü kul hakkı geçmesi itibariyle manevi bir haksızlığa sebebiyet vermiş oluyoruz. Kişi tamamen izole edilmiş bir vaziyette kalması gerekirken, keyfi olarak çıkıp dışarıda dolaşıyorsa başka insanların hakkına müdahale etmiş olur. O nedenle kul hakkına da riayet etmemiz lazımdır." dedi.

"Toplumumuz içerisinde iş itibariyle sıkıntısı olan kimseler olabilir"

Karantinaya alındığında ekonomik sıkıntı yaşayacak olan vatandaşların yetkililerden yardım istemesi hususunda uyaran Bekiroğlu, şunları söyledi:

"Burada şunu özellikle ifade edelim ki, Peygamber Efendimiz, Nasıl ki bir topluluğa gideceğimiz zaman ya da camiye gideceğimiz zaman sarımsağı ve soğanı kokusundan dolayı başkasına rahatsızlık verdiği için men etmişse ve âlimlerimiz de bunu kerih görmüşlerse daha ağır olan, insanları ciddi şekilde etkileyen bu virüse maruz kalan kardeşlerimizin de bir anlamda toplu ortamlara, sosyal mesafenin olmadığı yahut karantinayı delerek dışarılarda dolaşması uygun değildir, dinen de büyük bir vebaldir. Tabii toplumumuz içerisinde iş itibariyle sıkıntısı olan kimseler olabilir. Çalışma itibariyle gündelikçi dediğimiz günlük iş gücüne matuf kazancı olanlar olabilir. Bunların da devlet yetkililerine gerekli müracaatı yaparak çalışmadığımız süre içerisinde geçimimizi temin etme ya da yiyecek, içecek noktasındaki sıkıntılarınızı çözme noktasında yardım istemeleri elbette ki en doğal haklarıdır. Bu konuda da izole olacağız ama mağdur oluruz düşüncesiyle çıkıp da rastgele dolaşmaları uygun değil, yetkililere durumlarını vaziyetlerin bildirmeleri lazımdır. Bir an önce bu hastalığın üzerimizden def olarak olması için Cenab-ı Allah'a niyaz ediyoruz, inşallah bu sıkıntılı günler bir an önce biter ve sahili selamete ulaşırız."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.