Adıyaman Müftülüğü bedensel engelli vatandaşlara sahip çıkmaya devam ediyor

Adıyaman Müftülüğü bedensel engelli vatandaşlara sahip çıkmaya devam ediyor

​Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından doğuştan bedensel engelli olan Mehmet Y. (24) evinde ziyaret edilerek sevindirildi.

İl Müftü Vekili Murat Mirzaoğlu, Tut ilçe Müftüsü Hilmi Benli, Müftülük Engelli koordinatörü Ali Çelik ve din görevlileri engelli gence ortopedik tekerlekli sandalye hediye etti.

Engelli vatandaşların bu dünya hayatında diğer insanlara göre daha ağır imtihandan geçtiklerini söyleyen Mirzaoğlu "Bizler bu dünyaya imtihan için gönderildik. Her birimizin farklı farklı imtihan olma şekilleri vardır. Kimileri varlıkla, kimileri yoksullukla imtihan olurken kimi kardeşlerimiz de bu şekilde imtihandan geçmektedir. İnşallah sabır ve ibadetlerimize devam ederek Allah'ın bizlerden razı olmamızı sağlayıp, ahiret hayatında tüm sıkıntılardan kurtulmuş olarak gidenlerden oluruz. Yüce Rabbimiz bizleri aynı zamanda birbirimizle de imtihan etmektedir. Bizlere düşen engelli kardeşlerimizin daha rahat yaşayabilecekleri imkanlar sağlamaktır. Bu yüzden bizlerde öncelikle bir Müslüman olarak üzerimize düşen görevi yapmakla yükümlü olduğumuzdan bu kardeşimizin ihtiyacı olan ortopedik sandalyeyi kendisine temin ederek teslim ettik." dedi.

Adıyaman İl Koordinatörü Ali Çelik ise "İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü olarak yaptığımız faaliyetlerimizde öncelikle Rabbimizin rızasını gözeterek çalışmalarımıza yön vermeye çalışıyoruz. İlimizde bulunan her bir engelli kardeşimizle yakın ilişkiler kurarak onların sorun ve sıkıntılarını giderme adına başta İl Müftümüz sayın Mehmet Taşçı olmak üzere elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Bugün Mehmet kardeşimizin sevincine ortak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlerin Müslüman bir toplum olarak daha fazla duyarlılık sahibi olması ve engelli kardeşlerimize hayatı daha kolay ve yaşanır kılmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. 


Adıyaman Müftülüğü bedensel engelli vatandaşlara sahip çıkmaya devam ediyor

Adıyaman Müftülüğü bedensel engelli vatandaşlara sahip çıkmaya devam ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler